fbpx

RETETE RECENTE

SALATA DE ICRE STIUCA CU GRIS

March 15, 2017 | CATEGORIA

 

 

Salata de icre cu gris- reteta economica de salata de icre – reteta aperitiv din icre de peste – reteta salata icre cu rezultat garantat – salata de icre pufoasa cu ceapa si gris – aperitiv pentru sarbatori

Salata de icre de stiuca cu gris este spornica, economica si as spune ca nu se taie daca avem grija sa racim grisul fiert. Pe vremuri, cand gaseam foarte greu icre, mama doar asa le pregatea. la un moment dat mi-a spus ca a ramas fidela acestei retete si pentru faptul ca salata clasica de icre I s-a taiat. Dupa 2 incercari a cedat si a mai incercat niciodata sa pregateasca altfel, decat in varianta cu gris fiert.

Reteta aceasta am pregatit-o ieri dimineata, cu ultima punguta de icre primita cadou in toamna trecuta de la verisoara mea din Galati. Icrele au fost sarate si congelate.

Recunosc, mie imi place mai mult salata de icre pregatita fara adaosuri, adica salata de icre fara gris sau paine. Dar, am crescut cu aceasta salata de icre cu gris, asa ca nu o pot renega total. Este buna si aceasta, asa o face si soacra mea.

Exista gospodine care nu concep sa faca salata de icre fara gris. Cred ca preferinta acestora a fost influentata de perioada comunista, cand nu se gaseau icre si cine reusea sa pregateasca un astfel de aperitiv incerca sa il inmulteasca, pentru a se bucura mai multe zile de salata de icre.

Daca vreti cum se pregateste salata de icre simpla, va las link aici.  Toate aperitivele  cu peste pregatite de mine le gasiti in acest link. 

Si pentru ca am testat camera foto Panasonic Lumix, mi-am spus ca pot sa va arat si voua ce a iesit si am facut o poza acestei salate de icre cu gris. Eu cred ca m-am descurcat destul de bine pentru a scoate salata si decorul acesteia, astfel incat sa va ispitesc sa incercati si reteta de salata de icre cu gris.

#LumixCulinary #ExperienceFresh #LumixPolska

INGREDIENTE:

120 g icre sarate stiuca (2 linguri varfuite)

300-350 ml ulei

100 -150 ml apa minerala rece

1 ceapa mica tocata foarte fin

zeama lamaie

2 linguri gris fiert (60 g gris in 250 ml apa)

PREPARARE:

Am scos icrele din frigider si le-am lasat la temperatura camerei 30 minute inainte de a incepe pregatirea lor, astfel incat sa am ingredientele la temperaturi aproximativ egale. In acest timp am tocat ceapa foarte marunt (o puteti da prin masina de tocat, daca vreti sa nu se vada). Am pus apa la fiert si am adaugat grisul (in ploaie) cand aceasta a dat in clocot. Am amestecat bine sa nu faca cocoloase si am fiert grisul pana a devenit gros (am avut nevoie doar de 2-3 minute). IAm luat de pe foc si am lasat sa se raceasca. Nu fse foloseste grisul in salata de icre pana nu se raceste complet, altfel se va taia salata de icre.

Am pus intr-un bol icrele cu 1 lingura gris fiert si racit complet si am mixat la viteza medie pana cand compozitia s-a omogenizat, apoi am inceput sa adaug treptat ulei, turnand foarte putin, in fir subtire de fiecare data. Dupa ce am consumat 80-90 ml ulei, am inceput sa torn alternativ si cateva picaturi suc lamaie.

Cand a inceput sa creasca cantitatea de icre am adaugat inca o lingura gris fiert. Am continuat sa incorporez ulei. Dupa ce am consumat 200 ml ulei am adaugat treptat cate 1/2 lingurita apa minerala rece, dar merge si 1 lingurita.

La final am adaugat ceapa tocata foarte fin.

Apa va schimba atat textura cat si culoarea salatei de icre, devenind mai alba si mai pufoasa.

Puteti sa cresteti cantitatea de icre cu ulei, o puteti face mai moale si mai pufoasa crescand cantitatea de apa minerala.

Dar, aveti grija sa incorporati de fiecare data cate putina, pana ajungeti la rezultatul dorit.

Icrele sunt sarate, nu se adauga sare deloc.

Puteti pastra salata in vase de sticla (borcane) sau ceramica cateva zile in frigider.

Ar bine sa o acoperit chiar daca este pusa in bol.

Sa aveti spor si pofta!

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *