fbpx

RETETE RECENTE

PIURE DE SPANAC CU LAPTE SI USTUROI

March 14, 2017 | CATEGORIA

Piure de spanac cu lapte si usturoi este o reteta simpla, usor de pregatit, pe care o prefer insotita de oua ochiuri sau oua posate, dar merge si pe post de garnitura langa un peste.

Chiar daca imi place spanacul proaspat de cele mai multe ori il gatesc in forma congelata, pentru ca se gaseste pe tot parcursul anului. Daca este congelat eu cumpar spanac simplu, fie cuburi, fie frunze intregi si oparite, fie tocat. Chiar nu conteaza, important este sa nu aiba creme, smantana sau alte adaosuri. Se foloseste imediat, scos din congelator, fara sa fie dezghetat si scurs de apa. Daca se intampla sa gatesc cu spanac proaspat trebuie sa ma asigur ca am peste 1 kg, caci ramane foarte putin dupa spalare, indepartare codite si oparire.

Reteta de piurede spanac cu lapte si usturoi o fac de cand ma stiu. Am invatat-o de la o fosta colega de-a mamei – Stela. Soacra mea a fost impresionata ca a descoperit ca pregatesc spanacul atat de bun, mi-a spus ca ii place foarte mult cum imi iese mie.  Va dati seama ca un asemenea compliment nu vine usor, caci nu a fost din diplomatie sau altceva. Noi pregatim in fiecare luna, cel putin o data sau de doua ori, piure de spanac cu lapte si usturoi.

Secretul meu: nu pun faina! Piure de spanac fara faina sau gris are consistenta cremoasa si un gust bun.

Se face usor si este tare gustos. Nu trebuie sa fii expert in bucatarie pentru a pregati reteta de piure de spanac cu lapte si usturoi.

Piure de spanac cu lapte si usturoi este preferatul copilului meu. Am noroc cu un copil care iubeste spanacul, broccoli sau mazare.

Singurul din casa care nu se da in vant dupa spanac este sotul meu, dar daca este doar acest preparat pregatit pentru pranz mananca si el o portie.

Cand pasiunea de a face poze se impleteste cu gatitul, apar si experientele noi. Am testat un aparat foto Panasonic Lumix DMC-LX 100, fapt pentru care m-am straduit sa realizez 3 retete in timp record si sa vi le prezint si voua. Reteta de piure de spanac cu lapte si usturoi desi o pregatim destul de des, asa cum am mai spus, scapase nepostata, asa ca am profitat de faptul ca asta isi dorea copilul la pranz si iata ca am inclus-o in acest experiment. Asa cum se observa in poza de prezentare, acest aparat reda culorile foarte bine, chiar si pe o vreme intunecoasa cum a fost cea de azi. As fi avut nevoie de ceva mai mult timp sa ma obisnuiesc cu camera aceasta mica compacta si tare simpatica, asa ca am lucrat pentru inceput pe modul automat si as spune ca sunt multumita de rezultat.

#LumixCulinary #ExperienceFresh #LumixPolska

Later update: cu aceasta poza am castigat concursul de poze LUMIX si voi pleca in Polonia, la un trainig alaturi de Panasonic.

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru piure de spanac cu lapte si usturoi , pe care il mancam insotit de oua ochiuri.

INGREDIENTE:

3 linguri ulei

1 ceapa mica

500 g spanac congelat

250 ml lapte

sare

piper proaspat macinat

1 varf cutit nucsoara

1 lingura rasa faina

3 linguri smantana pentru gatit

3-4 catei mari usturoi

Pentru servit:

oua ochiuri

suc de lamiae – dupa gust

PREPARARE:

Pentru a pregati piure de spanac cu lapte si usturoi calim la inceput ceapa tocata marunt. Cand devine sticloasa adaugam spanacul congelat.

Turnam laptele si lasam sa fiarba la foc mic. Cand incepe sa scada lichidul si sa dea semne ca se ingroasa compozitia, asezonam cu sare, un varf cutit nucsoara si piper proaspat macinat, apoi adaugam faina dizolvata in smantana. Punem usturoiul pisat sau zdrobit si amesteacm. Pregatim in acest moment ouale ochiuri, apoi putem opri focul la spanac (dar, in acest timp mai invartim cu lingura in spanac pentru a nu-l lasa sa se lipeasca de fundul oalei). Simplu, rapid si bun!

Mancam imediat.

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *