Salata de sparanghel cu capsuni si dressing cu sana

27 mai 2020Diva in Bucatarie

Salata de sparanghel cu capsuni si dressing cu sana. Alaturi de Danone ne-am gandit sa iti aducem o reteta simpla, cu gust de vara pentru a te bucura de culorile si gustul proaspat al fructelor si legumelor de sezon.

Salata de sparanghel cu capsuni si dressing cu sana este o salata usoara de primavara-vara, dulce, sanatoasa si foarte gustoasa. Se pregateste rapid si usor, iar combinatia aceasta, desi pare surprinzatoare, este una dintre cele mai reusite.

Are arome, texturi si gusturi extrem de placute.

Alaturi de Danone ne-am gandit sa iti aducem o reteta simpla, cu gust de vara pentru a te bucura de culorile si gustul proaspat al fructelor si legumelor de sezon.

Cu aceasta salata de sparanghel cu capsuni si dressing cu Sana ii vei surprinde in mod placut pe cei dragi, dar poti sa o faci si cand vei primi musafiri, ca aperitiv. Va fi vedeta mesei, caci arata foarte bine si gustul este cu adevarat senzational.

Pentru a pregati aceasta salata am ales sparanghel verde. Imi place mai mult decat cel alb caci este mai fraged, mai delicat si se pregateste mai usor.

Sparanghelul este extrem de gustos si are o multime de beneficii pentru sanatate fiind bogat in potasiu, fibre si antioxidanti.

Trebuie sa alegi un sparanghel cat mai proaspat, sa ai grija sa nu fie aiba o textura moale, astfel incat sa va bucurati de gustul bun al acestuia chiar si la doua zile dupa ce l-ai achizitionat.

Il poti pastra in frigider. Fie il lasi in hartia in care a fost ambalat in magazin, fie ii invelesti capetele tari intr-o carpa umeda sau le pui intr-un borcan cu apa, ca pe flori, in frigider.

Sparanghelul a intrat destul de tarziu la noi in tara, iar cei care l-au incercat i-au apreciat gustul si obisnuiesc sa il consume adesea pe post de garnitura sau in aperitive.

Daca il inveti pe cel mic sa consume sparanghel, incepand cu un fir pe zi sau cu aceasta salata, vei avea satisfactia ca va creste frumos. Ii veti explica ca acest fir mic verde ajuta oasele sa fie mai sanatoase iar el poate alerga si sari cu mai multa energie.

Daca cumparati o legatura de sparanghel verde o poti folosi pe toata daca pregatesti o salata mare, dar pentru o portie mai mica aveti nevoie doar de 150-200g. Cu restul de sparanghel poti pregati a doua zi, la micul dejun, o omleta la cuptor.

Dressingul acestei salate are la baza Sana, un produs lactat delicios, mai gras decat iaurtul de baut. Este o sursa buna de calciu pentru tine si familia ta, iar dressing-ul cu Sana pe care ti-l propun mai jos il vei putea folosi chiar si pentru salate simple sau salate de cartofi fierti.

Ingrediente salata de sparanghel cu capsuni :

(pentru doua portii)

150-200 g sparanghel verde

5-6 capsuni medii

1 lingura zahar

1 lingurita suc lamaie+ 2 felii lamaie

120 g mix de salata

20 g parmezan ras

Pentru Dressing:

100 g Sana Danone

1 lingurita mustar dulce

1 lingura miere de albine

1-2 linguri ulei de masline

sare

piper

Mod de preparare salata de sparanghel cu capsuni :

Cel mic va spala sparanghelul, iar tu il vei curata de solzisori, dar vei avea grija sa lasi varful intact.

Vei taia partea lemnoasa a tijelor, apoi pui la fiert apa cu zahar, suc de lamaie si doua felii de lamiae.

In functie de grosimea tijelor vei fierbe sparanghelul in jur de 5 pana la 8 minute, astfel incat sa fie al-dente.

Dupa ce s-a fiert il scurgi si il pui imediat intr-un vas cu apa rece, iar cel mic va pune cateva cuburi de gheata peste sparanghel pentru a opri procesul de fierbere, astfel incat sa nu se schimbe culoarea si calitatile nutritionale ale acestuia.

Dupa 30 secunde poti scurge sparanghelul si il lasi sa astepte pana la momentul in care va fi pus in salata.

In timp ce tu vei spala capsunile si le vei indeparta frunzele si coditele cel mic va pune intr-un castron sana, mustarul, mierea de albine, 1 lingura ulei de masline, sare si piper.

Il rogi sa amestece pana se omogenizeaza compozitia.

Il rogi sa puna mixul de salata verde intr-un bol incapator, apoi va turna 5-6 linguri de dressing peste salata.

Vei amesteca salata de sparanghel cu capsuni si vei gusta pentru a vedea daca trebuie sa mai adaugi ceva.

Nu este nevoie sa folosesti tot dressing-ul in salata, il poti pastra in frigider pana la 5 zile pentru alte salate.

Vei taia capsunele si tijele de sparanghel, le vei pune in salata si vei amesteca.

Il rogi pe cel mic sa imparta salata in doua farfurii, iar tu vei rade parmezan peste fiecare farfurie.

Salata de sparanghel cu capsuni va fi probabil una din cele mai placute salate de care va puteti bucura, asa ca va doresc pofta buna!

Ma gasiti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *