Ciorba de dovlecei cu iaurt
Ciorba de dovlecei cu iaurt. Ciorba de dovlecei cu iaurt. Reteta foarte simpla, rapida si usoara, de ciorba de dovlecei pentru pentru cei care sunt la dieta sau isi doresc retete cu putine calorii.
Ciorba de dovlecei cu iaurt. Reteta foarte simpla, rapida si usoara, de ciorba de dovlecei pentru pentru cei care sunt la dieta sau isi doresc retete cu putine calorii.
Pentru ca uneori simtim nevoia de a manca si ceva fara carne, acest tip de mancare poate fi solutia perfecta.
Daca esti la dieta gasesti o colectie de peste 100 retete intr-o singura postare. O poti citi daca apesi aici.
Daca vrei sa te inspiri pentru a face si alte retete de supe/ciorbe cu dovlecei poti sa apesi pe titlurile retetelor de mai jos si vei redistribuit catre acestea:
- 1. supa crema de dovlecei cu broccoli
- 2. supa crema de dovlecei cu mazare si menta
- 3. supa crema de dovlecei cu spanac
- 4. ciorba de dovlecei a la grec
Noua ne plac foarte mult dovleceii si ii consumam aproapesaptamanal. Nu doar cei autohtoni, ci si cei cu coaja de culoare verde inchis sau galbena.
Cred ca acest lucru se poate observa si din colectia mare de retete cu dovlecei pe care o am pe blog.
Daca vreti sa pregaatesti si alte retete cu dovlecei te invit sa vezi colectia de retete in care acestia sunt vedete.
Dovleceii fi mancati pe tot parcursul anului, caci se gasesc in supermarketuri in permanenta, dar vara parca sunt mai savurosi, dovleceii fiind in plin sezon.
Bogati in vitamine si minerale (vitamina B1, B6, C, A si K, magneziu, potasiu, mangan, zinc, fier, calciu), acestia au foarte putine calorii si contin peste 90% apa in stare cruda.
Contin multe fibre si ajuta la eliminarea apei din organism.
Ajuta la buna fuctionare a ficatului, colonului si rinichilor, dar si a sanatatea ochilor si a sistemului nervos.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru ciorba de dovlecei cu iaurt:
INGREDIENTE:
(pentru 4-6 persoane)
2 dovlecei (420 g)
1 ceapa mica-medie
1 morcov (80 g)
1 radacina pastarnac/patrunjel (50 g)
1 felie telina (40 g)
30 g orez
1 ou
1 lingurita faina
150 g iaurt
1,3 l apa
frunze de leustean
sare
boabe piper
2 linguri ulei
sucul de la 2 lamai mari (sau 1 cana zeama de varza murata fiarta in prealabil)
PREPARARE:
Pentru a pregati rapid ciorba de dovlecei cu iaurt mi-am pregatit toate ingredientele la indemana.
Am tocat ceapa, morcovul si telina in cuburi foarte mici.
Am calit ceapa tocata marunt pana a devenit sticloasa, apoi am adaugat morcovul, pastarnacul si telina tocate cubulete micute.
Le-am calit impreuna in jur de 2 minute. Am pus orezul la fiert separat in apa rece.
Am pus apa calda peste legume pentru a grabi fierberea.
Daca folosesti in loc de apa supa concentratata de legume, atunci ciorba de dovlecei cu iaurt va fi si mai gustoasa.
Am lasat legumele sa fiarba in jur de 15 minute, timp cronometrat din momentul in care apa a dat in clocot.
Focul l-am lasat la mediu.
Dupa acest interval de timp am adaugat dovleceii, frunzele de leustean, sucul de lamaie (sau zeama de varza murata), boabe de piper si sare.
Cand dovlecei au fost gatiti am pregatit liezonul. Am bautut oul cu sare intr-un bol adanc, mai mare.
Am adaugat o lingurita rasa de faina si iaurtul, apoi am turnat pe rand 3 polonice de supa, amestecand bine si rapid dupa fiecare in parte.
Dupa ce au fiert legumele am pus liezonul in oala turnand treptat, cate un polonic, amestecand dupa fiecare.
Am adaugat si orezul fiert.
Am lasat sa fiarba inca 4 minute la foc mediu spre mic (timp cronometrat din momentul in care am vazut ca clocoteste lichidul) , astfel incat sa se gateasca si faina.
Cand a fost gata am oprit focul, am pus un capac si am lasat-o pana am taiat painea si am aranjat farfuriile pe masa.
Am mancat ciorba de dovlecei cu iaurt calda.
Merge bine cu un ardei iute.
Simplu, rapid si foarte bun.
Pofta buna!
Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.
Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.
Perfecta, bine zici :)! Te puuup!
Si eu te pup!
Si mie imi place ciorbita asta,dreasa bine si acrita cu lamaie!
Multumesc, Teo!
O asa bunatate nu se refuza!!!!
Multumesc, Simona!
Foarte bine arata ciorbita ta si mmm, e tare buna!!!Pup!
Multumesc, Licuta! Te pup!
Asa este cum zici, nici eu nu vreau sa mananc cu carne, vreau ceva usor si buuun de tot. La fel ca ciorbita ta.
O asteapta ”bookmarks-ul ” :))
Vroiam sa scriu ca nici eu nu vreau MEREU sa mananc cu carne. Asta poate ca am inceput sa mananc din cuvinte :)))
Stii , cand intru la tine , mereu citesc titlurile retetelor , apoi nu ma pot hotari la care sa ma opresc prima data si s-o studiez !!! Esti grozava cate bunatati faci si chiar am impresia ca tu gatesti neincetat !! 🙂
Te pup !!!
Adina, multumesc! Am si zile in care nu pregatesc nimic!!! Dar sunt zile in care fac cate 2-3 retete. Te pup!
chiar acum merg la bucatarie sa prepar ciorbita deja imi lasa gura apa
😉