Cartofi gratinati cu oua si bacon
Cartofi gratinati cu oua si bacon. Simplu, rapid si economic, aceasta reteta de cartofi gratinati cu oua si bacon sigur va trece pe lista de preferinte…
Simplu, rapid si economic, aceasta reteta de cartofi gratinati cu oua si bacon sigur va trece pe lista de preferinte…
INGREDIENTE:
500-600 g cartofi fierti in coaja
100 g cascaval taiat cuburi mici
2-3 oua fierte de consistenta tare
2-3 felii bacon/kaizer
300 ml sos bechamel
cimbru
sare
piper
1 praf nucsoara
1 lingura unt
2-3 linguri pesmet
PREPARARE:
Fierbem cartofii in coaja, apoi ii curatam si ii dam prin razatoarea mare.
Calim baconul taiat felii.
Intr-un vas termorezistent tapetat cu unt si pesmet aranjam un strat de cartofi dati prin razatoare. Ii acoperim cu cu felii de oua, bacon calit si cubulete de cascaval.
Condimentam cu sare, piper si putin cimbru, apoi ii ungem cu un strat subtire de sos bechamel. Repetam operatiunea si terminam cu al treilea strat de cartofi acoperit doar de cascaval, bacon si sos bechamel. Presaram putina nucsoara pe cartofi.
Acoperim vasul cu o folie si il dam la cuptorul preincalzit la 200°C timp de 30 minute, apoi luam folia si lasam sa se rumeneasca.
Simplu, bun si delicios.
Pofta buna!
Ce bun! Asta imi aminteste de cartofii frantuzesti facuti de tata in copilarie! Imi place foarte mult cum gatesti dar asta stii deja 🙂
Mmm, si eu o portie, ca tare mi-ai facut pofta:)Pup!
Bun, foarte bun ! 🙂