Supa crema de dovlecei cu mazare si menta

30 ianuarie 2018Diva in Bucatarie

Supa crema de dovlecei cu mazare si menta. Supa crema de dovlecei cu mazare si menta – reteta simpla, savuroasa si aromata, frumos colorata, cu textura fina si consistenta placuta. 

Supa crema de dovlecei cu mazare si menta – reteta simpla, savuroasa si aromata, frumos colorata, cu textura fina si consistenta placuta. 

Este perfecta pentru cei care sunt la dieta. Dovlecii au foarte putine calorii, dar o multime de beneficii pentru organism.

Supa crema de dovlecei cu mazare si menta este foarte gustoasa si foarte usor de pregatit. Este aromata si placuta din punct de vedere al consistentei – nici prea groasa, nici prea subtire.

La realizarea acestei retete  de supa crema de dovlecei cu mazare si menta am ajuns dintr-o intamplare fericita: mi-am propus sa testez un  mixer vertical de la Panasonic si atunci m-am gandit sa fac cateva smoothie, iar unul din ele ma gandeam sa fie cu spanac si menta printre alte ingrediente. Dar,  cum spancul nu mai era proaspat si frumos, mi-am spus ca mai bine folosesc dovleceii proaspat cumparati pentru alt tip de reteta. Si, iata cum am pregatit o supa delicioasa, cu cateva ingrediente si ajutorul unui mixer despre care o sa va povestesc imediat.

Mixerul vertical de la Panasonic MX S-301 poate deveni prietenul oricui in bucatarie, caci ne ajuta sa facem supe-creme, poate bate frisca, toaca ceapa sau nucile. Da, le poate face pe toate, caci este dotat cu un cutit realizat asa cum doar japonezii fac lucruri de calitate ce asigura rezultate perfecte. Comutatorul are dubla actiune si o functie de blocare, astfel incat copiii sa fie in siguranta, sa nu isi prinda degetelele in cutit. Ei bine, acest mixer iti poate pune mintea la treaba, de parca te invita sa faci cat mai multe lucruri cu el, sa te joci cu noi retete. Te ajuta sa aduci textura dorita amestecurilor incercate, consistenta perfecta, economisesti timp si sa duci rapid la sfarsit retetele incercate. Este usor, poate fi manevrat fara probleme, chiar si in vase pe foc, nu ocupa spatiu mare pentru depozitare si nu este zgomotos.

A nu se intelege ca ii fac reclama, eu doar l-am testat si am fost foarte placut surprinsa de acesta, asa ca m-am simtit datoare sa va spun si voua parerea mea despre acest mixer vertical.

Revenind la supa crema de dovlecei cu mazare si menta, am sa va spun ca este fina si cremoasa, exact cum ne place noua. Pentru acest lucru nu am folosit toata zeama din vas, am scos jumatate si am pus inapoi cat a fost nevoie pentru a ajunge la consistenta dorita. In final am renuntat la 200 ml supa lichida. Important mi se pare sa punem sare, piper si menta. Acestea, puse in cantitatea corecta, asigura gustul final al supei. Din acest motiv gustam dupa ce adaugam smantana si vedem de ce anume mai avem nevoie.

Supa acesta este foarte buna si pentru copiii mici, cu gustul putin dulce, o sa ii cucereasca.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru supa crema de dovlecei cu mazare si menta.

Ingrediente supa crema de dovlecei cu mazare si menta:

700 g dovlecei

1 cartof mediu – 80 g

1 ceapa mica-medie – 80 g

250 g mazare congelata

800 ml supa legume fierbinte

150 ml smantana pentru gatit

frunzele de pe 3 cremgute menta proaspata

1 lingurita sare

1/4 lingurita piper proaspat macinat

Mod de preparare supa crema de dovlecei cu mazare si menta:

Am sa va arat pentru inceput cu ce aparat m-am jucat pentru a pregati aceasta supa.

Pregatim ingredientele la indemana. Curatam cartoful si ceapa de coaja, le spalam, apoi taiem cartoful in cuburi mici si subtiri, iar ceapa in jumatate. Le punem impreuna cu dovlecelul taiat in cuburi de marime medie la fiert in supa de legume fierbinte.

Le lasam sa fiarba in jur de 15 minute, apoi punem mazarea si mai fierbem 3 minute. Luam de pe foc, scurgem 200 ml din lichidul in care au fiert, scoatem ceapa din oala, apoi adaugam frunzele de menta, sare si piper.

Pasam cu ajutorul unui mixer vertical. Putem sa o facem direct in oala sau in vasul special cu care acesta este dotat. Un mixer vertical bun ne va lasam sa facem aceasta operatiune direct in oala, asa ca eu am recurs la acest lucru pentru a economisi timp de pregatire dar si la spalatul vaselor.

La final adaugam smantana, gustam si mai presaram sare si piper daca este nevoie.

Supa crema de dovlecei cu mazare si menta este gata!

O mancam calda, dar este foarte buna si rece pe timpul verii.

Iar despre mixer, o sa va spun ca partea cu cutit s-a spalat foarte usor sub jet de apa, dar o putem baga si in masina de spalat.

Aparatul acesta este un must pentru orice bucatarie, caci odata cu el vin in pachet o multime de accesorii si recipiente foarte utile in bucatarie. O sa vi le arat si pe acestea intr-o alta postare, caci am de gand sa il testez si pentru smoothie (cu cuburi de gheata), dar il voi pune si sa toace nuci, biscuiti (nu m-am hotarat inca ce desert voi pregati).

Si, nu va mai retin cu detalii tehnice, va invit sa pregatiti aceasta supa crema delicioasa.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici.

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *