Salata Waldorf light

29 ianuarie 2018Diva in Bucatarie

Salata Waldorf light.

Salata Waldorf light este o salata bazata pe fructe proaspete (mere si struguri), cu telina si nuci, avand pe post de sos maioneza. In reteta de fata am redus cantitatea de maioneza si am adaugat iaurt grecesc. Nu se simte diferenta la gust, asa ca avem o salata gustoasa, light, perfecta pentru aceasta perioada din an, cand avem nevoie de vitamine.

Aceasta salata a fost realizata initial pentru un bal de caritate pentru un spital de copii, bal ce s-a organizat la hotelul Astoria din New York in 1896. Reteta initiala nu continea nuci, acestea aparand in reteta peste aproximativ 30 ani.

Salata a suferit de-a lungul timpului si alte transformari, punand in locul strugurilor stafide, sau in loc de telina conopida,  sau i-au fost aduse arome de portocale sau lamaie.

Reteta originala, pregatita de mine, o gasiti in link-ul acesta.

Se face foarte usor, este gustoasa si merge servita ca atare, dar si pe post de aperitiv.

Salata Waldorf light o sa va placa, nu incurca foarte tare dietele (puteti schimba cantitatea de maioneza cu cea de iaurt) si, daca credeti ca nu tine prea mult de foame puneti langa ea 1 felie de pipet de pui pregatita la gratar. Atat si nimic mai mult! Iar cina este asigurata.

Am decis sa va arat cat de usor se pregateste realizand un mic filmulet pentru canalul de You Tube, unde va invit sa va abonati pentru a fi la curent cu toate retetele simple si usor de pregatit realizate special pentru voi.

Iata de ce aveti nevoie:

INGREDIENTE:

2 mere mici cu coaja rosie

1 felie telina (150 g)

2 linguri suc lamaie

100 g nuci prajite si tocate mare

60 g boabe de struguri

90 g maioneza fara ulei

60 g iaurt grecesc

sare

piper

cateva frunze de salata verde pentru decor

PREZENTARE:

Va las pentru inceput reteta in format video.

Iata si explicatiile scrise pentru reteta de salata Waldorf light:

Taiem merele felii subtiri, apoi le portionam in cuburi de marime medie. Le punem intr-un castron, le stropim cu putin suc lamaie pentru a impiedica oxidarea si le amestecam usor.

Taiem si telina in acelasi mod, incercand sa avem felii de aceeaso marime si grosime cu merele. le punem peste mere.

Boabele de struguri vor fi taiate pe jumatate , apoi vor fi puse langa restul ingredientelor, impreuna cu nucile.

Asezonam cu sare, piper, adaugam maioneza light si iaurtul grecesc si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Aranajam frunzele de salata pe un platou, iar salata o punem peste acestea.

Daca va place reteta va invit sa o distribuiti, iar daca o pregatiti va astept pozele. Le voi publica cu mare drag.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *