fbpx

RETETE RECENTE

CHEC APERITIV CU MOZZARELLA SI ROSII

April 9, 2016 | CATEGORIA

chec-aperitiv-cu-mozzarella-si-rosii

Reteta de chec aperitiv cu mozzarella si rosii. Reteta de chec sarat, aperitiv rapid, usor de facut, cu ingrediente la indemana oricui.

Se folosesc rosii proaspete si rosii uscate in ulei.

Nu mai stiu cu ce ocazie am incercat prima oara acest chec, cred ca era pe post de aperitiv la o masa cu prietenii, dar cu siguranta mi-a fost si pachetel la birou, l-am luat cu noi si in excursii si pot spune cu mana pe inima ca nu a ramas nimic din el.

Checul aperitiv cu mozzarella si rosii este super gustos, dovada fiind faptul ca il repet de fiecare data cand am mozzarella proaspata in frigider.

Initial ma gandeam sa il numesc “chec salata caprese”, dar nu am folosit otet balsamic sau sos pesto, asa ca nu cred ca i s-ar fi potrivit asocierea. Daca vreti cum se pregateste aceasta salata, puteti vedea cum facut-o aici. 

Aperitivele de acest tip sunt perfecte si pentru micul dejun, dar si pentru petrecerile copiilor.

Noua ne plac retetele de chec aperitiv, dovada fiind multimea de retete de chec sarat postate pe blog. Incepand cu reteta de chec aperitiv tip pizza, cel cu mazare si sunca, cu branzeturi, sparanghel, cu porumb, cu cascaval si ciuperci sau cu chorizo si masline. Le gasiti pe toate in aceasta postare.

Mi se pare perfect pe timpul verii, cand rosiile sunt in sezon, dar pentru a avea rosii gustoase pe timpul iernii va recomand sa le pastrati la temperatura camerei 4-5 zile dupa ce le cumparati.

Rosiile nu se pastreaza in frigider. Nici macar vara!

Pentru a face un chec aperitiv cu mozzarella si rosii nu aveti nevoie de tehnici speciale de gatit. O sa iasa cu siguranta foarte bun si pufos daca urmati pasii indicate de mine mai jos.

Va las mai jos modul de preparare pentru chec apertiv cu mozzarella si rosii prezentat pas cu pas, in imagini, asa cum v-am obisnuit.

Sper ca prietena mea Miruna va citi reteta aceasta si is va aminti de feliile de chec pe care i le aduceam special la birou.

Ii placuse ce gustase din pachetelul meu, asa ca i-am facut o surpriza si i-am dus si ei zilele urmatoare.

Va las acum ingredientele si modul de preparare ca sa il incercati si voi. Astept impresiile voastre, poate si pozele cu checul pregatit de voi.

INGREDIENTE:

125 mozzarella proaspata

100 g mozzarella pentru pizza

180 g faina + 2 linguri

1 lingurita praf de copt

1 praf de sare

piper proaspat macinat

3 oua

120 ml lapte

60 ml ulei masline

20 ml vin alb

5-6 rosii cherry mari

30 g rosii uscate in ulei

2 linguri ulei

10 frunze busuioc

PREPARARE:

Taiem mozzarella proaspata in felii, apoi in cuburi de marime potrivita. Taiem rosiile in sferturi, scoatem semintele, apoi le calim in 2 linguri ulei  in jur de 2-3 minute, pana nu ma lasa lichid, apoi luam de pe foc. Daca sunt foarte coapte se vor decoji in timp ce le calim, asa ca eliminam acele coji. Presaram 2 linguri faina si amestecam pana sunt acoperite toate feliile.

chec-aperitiv-cu-mozzarella-si-rosii-1chec-aperitiv-cu-mozzarella-si-rosii-2

Amestecam faina cu sare, piper, praf de copt, apoi adaugam pe rand ouale batute, laptele, uleiul si vinul. Radem mozzarella pentru pizza, tocam frunzele de busuioc si rosiile uscate in ulei. Le punem peste aluat, adaugam si rosiile calite, si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

chec-aperitiv-cu-mozzarella-si-rosii-3chec-aperitiv-cu-mozzarella-si-rosii-4

Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem checul cu mozzarella si rosii in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute. Cand trece testul cu scoabitoarea, il scoatem, il lasam sa se raceasca pe un gratar, apoi putem felia.

chec-aperitiv-cu-mozzarella-si-rosii-5chec-aperitiv-cu-mozzarella-si-rosii-6

Pofta buna!

Ma gasiti si pe canalul de Instagram. In story postez retete in premiera, inainte de ajunge pe blog.

Va invit sa va abonati la canalul meu YOU TUBE. Veti fi la curent cu retetele pregatite in format video.

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *