RETETE RECENTE

TORT DE CIOCOLATA CU NUCA SI ROM – DE POST

aprilie 8, 2016 | CATEGORIA

tort-cu-ciocolata,-nuca-si-rom-de-post-felie

Tort de ciocolata cu nuca si rom – reteta de post, simpla si usor de pregatit. Este un tort delicios, cu crema fina si savuroasa, in care am pus ciocolata cu lapte vegetal. 

Initial am vrut sa pregatesc un chec de post, dar mi s-a parut ca este prea mare cantitatea pentru o tava de chec, asa ca am ales o forma rotunda. In acest moment mi s-a aprins beculetul si mi-am spus ca un tort cu ciocolata, nuca si rom de post ar fi cea mai buna solutie. Si am ales bine, sunt multumita de rezultatul final.

Sper ca veti incerca si voi reteta, caci este unul din cele mai delicioase retete de tort de post cu ciocolata, nuca si rom. 

Ingrediente tort de ciocolata cu nuca si rom, reteta de post:

Pentru blat:

(24-26 cm)

500 g faina

40 g cacao

2 lingurite praf de copt

350 g zahar

2 plicuri zahar cu aroma de rom

500 ml apa minerala

150 ml ulei floarea soarelui

1 lingurita esenta rom

Pentru crema:

150 g ciocolata neagra bio min. 50% cacao – cu lapte vegetal

100 g ciocolata minim 70% cacao – cu lapte vegetal

2 plicuri zahar vanilat

50 g unt de cocos

250 ml crema de cocos sau  frisca vegetala

2 linguri zahar pudra

150 g nuca macinata

1 lingurita esenta rom

Pentru sirop:

100 ml apa

1 lingura rom – alcool

2 linguri zahar

Pentru decor:

150 g ciocolata neagra

2 linguri lapte migdale

1 lingura ulei

Mod de preparare tort de ciocolata cu nuca si rom, reteta de post:

Pentru inceput pregatim blatul.

Amestecam ingredientele solide intr-un vas si separat pe cele lichide.

tort-cu-ciocolata,-nuca-si-rom-de-post-1  tort-cu-ciocolata,-nuca-si-rom-de-post-2

Incorporam treptat lichidele in amestecul de faina cu zahar, cacao si praf de copt, amestecand de fiecare data pana la omogenizare. Turnam aluatul in forma cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt si coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180°C pana trece testul cu scobitoarea (60-70 min.)

tort-cu-ciocolata,-nuca-si-rom-de-post-3  tort-cu-ciocolata,-nuca-si-rom-de-post-4

Scoatem blatul copt si il lasam sa se raceasca pe un gratar, apoi il feliem pentru a obtine 3 blaturi, dar avem grija sa nivelam partea superioara (aceasta o vom pune in partea de jos a tortului daca nu iese foarte estetica).

tort-cu-ciocolata,-nuca-si-rom-de-post-5  tort-cu-ciocolata,-nuca-si-rom-de-post-6

Pregatim siropul fieband apa cu zaharul si adaugand esenta de rom dupa de luam de pe foc. Insiropam blaturile in momentul in care asamblam tortul. Incepem sa pregatim crema topind ciocolata neagra cu 2 linguri apa la microunde, apoi o amestecam cu unt de cocos (de preferat!) sau margarina.

tort-cu-ciocolata,-nuca-si-rom-de-post-7  tort-cu-ciocolata,-nuca-si-rom-de-post-8

Adaugam esenta de rom si nuca tocata fin si amestecam. Mixam crema de cocos (sau frisca vegetala) a cu zahar pudra pana se intareste putin si o incorporam in ciocolata topita amestecata cu nuca. Asamblam tortul pastrand putina crema si pentru partea superioara a acestuia.

tort-cu-ciocolata,-nuca-si-rom-de-post-9  tort-cu-ciocolata,-nuca-si-rom-de-post-10

Pentru a realiza decorul topim ciocolata neagra, o amestecam cu 2 linguri lapte migdale si 1 lingura ulei, apoi imbracam tortul cu aceasta. Finisam decorul cu nuca tocata fin.

tort-cu-ciocolata,-nuca-si-rom-de-post_

Pofta buna!

Multumesc,  draga mea Ioana pentru poza si feedback!

Comentarii

  • Arata minunat, Cristina! Mi-au ramas ochii pe monitor :))

  • daniela

    Este foarte bun si usor de facut!Eu la-m facut in tava ca pe o prajitura si am taiat blatul doar in 2 parti.

  • Daniela coves

    Arata tarebine.buna idee ca santem in post.multumesc

  • Gabriela

    Buna ziua! In poze arata minunat, am facut blatul punctual, cu gramaj…tot. Nu mi-a iesit, este in mijloc precum cauciucul. Sa fie din cauza uleiului? Sau trebuie stins intai praful de copt? Nu-mi dau seama, dar poate imi dati un pont. Va multumesc

    • Praful de copt nu se stinge. Poate nu s-a copt? Este posibil sa fie nevoie de un timp mai mare de coacere.

  • Adriana

    Am facut si eu tortul si a iesit foarte bun.

  • Croitoru Antoanela

    Bună seara,îmi puteți spune care frișcă este vegetală,adică fără proteine din lapte??? Mulțumesc.

  • Alina

    Buna!

    Crezi ca ar merge sa adaug intre straturi, peste crema de ciocolata cateva visine?

    Ce parere ai?

  • HALIP

    Am terminat tortul pentru bunica mea care astazi împlineste 90 de ani. Deabia astept sa-l gust. Mulțumesc pentru reteta.

  • Lia

    Arata super bine! Imi puteti spune ce dimensiune are tava? Multumesc

  • Marieta

    Bună ziua
    Pot folosi frișcă vegetala din orez ?
    Nu ne place frisca artificială.
    Mulțumesc

    • Daca ati pregatit din aceasta pana acum si stiti ca se poate, atunci incercati. Orezul are gust neutru, este ok.

  • ana

    Ce sa folosesc in loc de lapte de migdale sau de soia?

  • Viorica Margarit

    La ciocolata neagra ce marca aș putea folosi sau mai bine zis ce mi-ați recomanda?

  • Cristina

    Ciocolata Heidi este de post?

  • Cristina

    Buna seara. As putea sa folosec apa plata in loc de minerala?

  • Ana Maria

    Din pacate frisca Meggle poate contine urme de lapte si nu este recomandata in cazul alergiei la proteina laptelui.Va rog sa va informati temeinic inainte deoarece sunt copii alergici care pot face soc de la o simpla urma.

  • Ramona

    Și aceasta conține proteine din lapte. Deci, nu este 100% vegetala.

  • Cu ce putem inlocui laptele de migdale, multumesc.

  • Iustina

    Se poate exclude frisca vegetala , sau inlocui cu altceva?

    • Reteta are frisca vegetala. Poti incerca cu smantana de cocos. Pui laptele de cocos din doza metalica in frigider 12 ore si folosesti doar partea care se intareste.

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *