Legume tempura
Legume tempura. Legume Tempura / Tempura de legume. Aluatul de tempura este realizat din ou, faina, amidon si apa foarte rece.
Legume Tempura / Tempura de legume. Aluatul de tempura este realizat din ou, faina, amidon si apa foarte rece.
Tehnica de gatire este foarte simpla, iar ingredientele le ai cu siguranta in casa.
O reteta atat de simplu de pregatit si atat de gustoasa, incat pregatind-o veti face primul pas pentru a va imprieteni cu bucataria japoneza.
Desi toata lumea asociaza acest preparat cu bucataria japoneza, se pare ca ar avea origini europene.
Se pare ca acest stil de a pregati legumele a fost preluat de japonezi de la negustorii portughezi.
Aluatul tempura este un aluat de clatite preparat cu apa foarte rece, in care sunt invelite diverse legume, creveti, calamari, pesti mici sau bucati de peste.
Rolul apei foarte reci este acela de a impiedica aluatul sa absoarba mult ulei in timp ce va fi prajit, fapt pentru care aluatul se pregateste doar inainte de a praji legumele.
Pentru a face legume tempura alegi legumele pe care le ai la indemana.
Poti inlocui apa cu bere. Poti sa renunti la ou daca tii post.
Pentru ca reteta sa iasa buna, ca la carte, iti las cateva sfaturi:
- 1. Este recomandat ca sa ai toate ingredientele reci. Chiar si legumele.
- 2. Poti pune cateva cuburi de gheata in apa ca sa o racesti mai repede sau mai tare.
- 3. Nu se pune sare pe legume.
- 4. Nu se pune sare in aluat.
Legumele pregatite astfel nu sunt unsuroase. Reteta o gasim in bucataria japoneza si putem intalni chiar si frunze de kale sau alte verdeturi pregatite in acest mod.
In aluat tempura poti gati si fructe de mare (calamari tempura, creveti tempura, scoici tempura), peste si chiar carne de pui.
Daca iti plac retetele cu legume pane iti las mai jos cateva sugestii:
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de legume tempura:
INGREDIENTE:
1 dovlecel
150 g ciuperi champignon
1/4 ardei gras verde
1/4 ardei gras galben
1/4 ardei gras rosu
250 g buchetele conopida
(mai putem folosi si vinete, fasole verde, broccoli, morcovi)
1 ou
250 ml apa foarte rece
100 g faina
100 g amidon
1 plic praf de copt
sare
ulei pentru prajit
PREPARARE:
Am mixat apa foarte rece cu un ou.
Am adaugat faina amestecata cu amidon si praf de copt, apoi am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.
Am taiat legumele fasii.
Broccoli, conopida, morcovii taiati fasii subtiri si fasolea verde au nevoie sa fie fie oparite timp de 2 minute in apa clocotita.
Le-am scurs si le-am lasat sa se raceasca putin.
Am incins ulei intr-o tigaie.
Am scufundat legumele pe rand in compozitia de ou cu faina, apoi le-am prajit pana au devenit aurii pe toate partile.
Le-am scos cu o lingura cu gauri (cea pe care o folosesc si la gogosi) si le-am pus pe servete de bucatarie, astfel incat sa fie absorbit surplusul de ulei.
In acest moment am presarat sare.
Poti sa nu adaugi sare sau sa pui foarte putina daca le insotesti de un sos de soia.
Legumele sunt gatite, dar au textura ferma. Invelisul acestora este usor crocant si tare bun.
Sper ca ti-am facut pofta si vei incerca reteta de legume tempura.
Pofta buna!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
probabil sunt bune daca nu absorb multa grasime!
cu un sos dietetic cred ca sunt sisatioase!
Daca aluatul tempura este pregatit corect nu absorb mult ulei. Cel mai bine merg servite cu sos soia.
Care e reteta exactă pt tempura c sunt mai multe
Tempura este aluatul si se face din ingredientele indicate in reteta: 1 ou, 250 ml apa foarte rece, 100 g faina, 100 g amidon, 1 plic praf de copt, sare