Marinata asiatica rapida pentru miel / ied

7 aprilie 2016Diva in Bucatarie

Marinata asiatica rapida pentru miel / ied. Tocam ceapa verde, radem ghimbirul, apoi amestecam toate ingredientele intr-un bol incapator. Punem cotletele de miel (ied, berbecut) peste acest sos si le acoperim cu acesta.

Pentru a pregati cotlete de miel fragede si suculente, patrunse perfect de aroma condimentelor, am realizat o marinare rapida in stil asiatic. Nu trebuie sa asteptam multe ore pentru a obtine gustul dorit, caci folosim caserola pentru marinare rapida de la Food Saver, un accesoriu ce va deveni un fel de „must have” in bucatariile noastre. Retineti ideea atat pentru sarbatorile pascale, cat si pentru perioada gratarelor ce abia incepe. 😉

INGREDIENTE:

2 cepe verzi mici

4 linguri sos dulce de soia

1 lingura sos de peste

2linguri ulei susan

1 lingurita suc lamaie

1 lingurita ghimbir proaspat – ras

1/2 lingurita turmeric

piper proaspat macinat

PREPARARE:

Tocam ceapa verde, radem ghimbirul, apoi amestecam toate ingredientele intr-un bol incapator. Punem cotletele de miel (ied, berbecut) peste acest sos si le acoperim cu acesta.

marinata-asiatica-rapida-pentru-miel-1marinata-asiatica-rapida-pentru-miel-2

Mutam totul in caserola de marinare rapida, scurgem sosul peste bucatile de carne, apoi punem capacul si inchidem ermetic, rotim butonul pana la semnul ce indica caserola inchisa, apoi folosim furtunul ce o leaga de aparatul de vidat Food Saver.

marinata-asiatica-rapida-pentru-miel-3

Pornim aparatul si repetam operatiunea de 3 ori. Acest lucru ne asigura ca avem o marinare rapida. Daca avem un aparat ce are functie de vidare folosim doar o singura data functia respectiva. Dupa acest interval deconectam caserola de la furtun, rotim butonul alb pentru a o deschide si asta este tot!

marinata-asiatica-rapida-pentru-miel-4

Spor la pregatit cotlete de miel marinate rapid in stil asiatic!

Ma puteti urmari si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gaseiti daca apasati aici.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *