fbpx

RETETE RECENTE

FLOARE DIN CEAPA PANE

April 27, 2017 | CATEGORIA

Poate ati avut ocazia sa incercati inele de ceapa pane langa coaste de porc frumos rumenite, hamburgeri sau alte fripturi. Eu va propun sa pregatim ceva mai spectaculos, incredibil de gustos: floare din ceapa pane. Cu siguranta musafirii vor fi incantati de prezentare si de preparat in sine, pentru ca se obtin niste “petale” usor dulci, crocante la exterior si moi la interior.

Cu cat ceapa este mai mare, cu atat floarea va fi mai frumoasa, cu petale multe, deschise exact cat ar trebui pentru a va ademni sa o mancati.

Ceapa foare pane se pare ca a fost servita pentru prima oara in Statele Unite in lantul de restaurante Outback’s Steakhouse”. A fost un mare succes si ideea a fost preluata rapid si de alte lanturi de restaurante, cu usoare variatii ale numelui.

Floarea din ceapa pane este o gustare rapida, cu ingrediente simple pe care le aveti in casa. Are gust dulce si placut, crusta crocanta si miez moale.

Va propun sa faceti mai multe bucati daca aveti prieteni in vizita si vrei sa apuci sa mananci si tu ceva.  Flaorae din ceapa pane impresioneza prin prezentarea spectaculoasa si gustul foarte bun.Daca se intampla sa ramana, aceasta poate fi mancata si a doua zi, reincalzita. O puteti reincalzi in cuptor, la microunde sau chiar in tigaie – cu mare grija sa nu ardeti. Eu as alege cuptorul.

Desi pare greu de facut o asemenea floare din ceapa pane, veti vedea ca nu se face greu deloc.

Alegeti bucati mari si tari, sanatoase. Dupa ce ati taiat ceapa o treceti prin faina, ou si pesmet, asa cum faceti un snitel sau pulpe de pui pane sau chiar un camembert pane. In etapele de preparare va las toate explicatiile legate de taierea cepei.

Puteti vedea cum am taiat ceapa si alte legume folosite ca decor pentru aperitive daca apasati acest link.

Noi am mancat aceasta ceapa foare pane cu sos tartar, iar reteta acestui o gasiti daca apasati pe acest link.

Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru foare din ceapa pane.:

INGREDIENTE:

ceapa – 3 buc medii-mari

apa rece

cateva cuburi de gheata

faina

sare

piper alb

pudra de usturoi

3 oua mari (daca se poate marimea XL)

piper proaspat macinat

pesmet

ulei pentru prajit

PREPARARE:

Dragii mei, sper ca ati observat pe rafturile magazilor noile produse lansate de Paste Baneasa. De acum gasiti pesmetul clasic atat in punga de hartie, cat si in cutie cartonata, dar si pesmet auriu cu boia dulce sau pesmet auriu granulat, produse pe care abia astept sa le incerc in retete noi. Imi place noul ambalaj, in cutie de carton, dar si faptul ca exista posibilitatea de a alege ce gramaje avem nevoie.

Pregatim ingredientele la indemana, astfel incat sa nu pierdem timp cand lucram.

Batem ouale cu un varf cutit sare si piper proaspat macinat, amestecam faina cu piper alb macinat, 1/2 lingurita sare si 1/2 lingurita pudra de usturoi. Curatam ceapa de coaja si de stratul exterior, taiem partea cu mustati, o punem pe un castronel mic sau o ceasca si incepem sa taiem ceapa in jumatate, apoi in sferturi – fara sa ducem cutitul pana jos (trebuie sa ramana unita in partea de jos, astfel incat in timpul prelucrarii sa nu se rupa). Continuam sa taiem ceapa pe vertical pana obtinem 12-16 felii. Cu cat ceapa este mai mare, atat mai multe felii putem realiza. Punem ceapa in apa rece cu gheta pentru 15 minute. In apa vom desprinde mai usor fiecare fiecare petala.

Punem ceapa in faina, incercam sa o pudram cat mai bine la interior, apoi o scufundam in oua repetand procedeul de acoperire in interior. Daca ceapa este de o marime medie, petalele vor fi mai mici si ne vom folosi de o furculita sau chiar de degete pentru a ajuta oul sa patrunda  bine in interior si cat mai uniform.

 

Tapetam apoi cu pesmet, avand grija ca “petalele” de ceapa sa fie cat mai uniform tapetate. Este important ca fiecare feliuta sa fie desfacuta bine pentru a nu ramane cruda la mijloc chiar si dupa prajire. Procedam astfel si cu restul de ceapa. Incingem uleiul foarte bine, apoi scufundam ceapa si o rumenim pe ambele parti.

O scoatem cu o lingura mare cu gauri si o punem pe un servetel de bucatarie ce va absorbi surplusul de ulei.

O mancam calda cu un sos realizat din 4 linguri de maioneza amestecate cu 2 linguri de iaurt, 1 catel de usturoi pisat si patrunjel verde tocat marunt.

Sa aveti pofta!

Daca va place reteta si o pregatiti va astept pozele, iar daca o veti distribui va multumesc anticipat. 🙂

Si, iata ce frumusete de flori din ceapa pane a pregatit Efremescu Georgeta. Felicitari!

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *