Camembert pane cu sos de afine

16 mai 2017Diva in Bucatarie

Camembert pane

Reteta de camembert pane cu sos de afine am pregatit-o special pentru sotul si copilul meu, mari iubitori de branzeturi. Am profitat de faptul ca Baneasa a lansat produse noi in gama de pesmeturi si am vrut sa le testez pe toate, incepand cu cel clasic in cutie cartonata. Sa va spun cat de mult le-a placut rezultatul? Mi-au spus ca vor sa inlocuiesc cascavalul pane cu aceasta reteta. 🙂

Iata cat de usor se pregateste:

INGREDIENTE:

2 buc. branza Camembert

2 oua

100 g faina

150 g pesmet Baneasa

1 varf cutit sare

piper proaspat macinat

Pentru sos afine:

1 cana afine

100 ml apa

1 lingurita zahar

1 lingurita amidon

Pentru sos maioneza:

1 lingura maioneza

1 lingurita mustar picant

2 linguri iaurt gros

1 catel mic usturoi pisat

Mai avem nevoie de:

frunze de salata si patrunjel verde tocat

PREPARARE:

Pregatim ingredientele la indemana, astfel incat totul sa mearga rapid.

Trecem bucatile de branza prin ouale batute cu sare si piper, apoi le tavalim prin faina.

Revenim in castronul cu oua, umezim bucatile de branza uniform cu oua si le tapetam cu pesmet.

Prajim branza Camembert pane in baie de ulei, cand acesta este incins, rumenind-o pe ambele parti. In acest timp punem afinele la foc mic-mediu cu zahar si apa, iar cand in clocot adaugam amidonul, amestecand pana se ingroasa sosul.

Amestecam maioneza cu iaurt, mustar si usturoi si o impartim pe jumatatile de la 2 chifle. Presaram patrunjel verde, acoperim cu frunze de salata, apoi punem bucatile de branza. Aranjam un strat generos de sos pe fiecare bucata de branza, acoperim cu alte frunze de salata si acoperim cu jumatatea de chifla.

Mancam imediat. 🙂

Daca va place reteta si o pregatiti va astept pozele, iar daca o veti distribui va multumesc anticipat. 🙂

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *