Aceasta reteta de inghetata din avocado cu fistic este atat de simpla in etapele de pregatire, incat nici nu iti dai seama cat de repede o pui in congelator. Un gust fresh, bogat, racoritor si textura perfecta, neteda, transforma reteta de ingheata din avocado cu fistic intr-una din preferatele mele pentru deserturi rapide de vara.
INGREDIENTE:
2 avocado coapte
100 ml lapte
220 g lapte condensat indulcit la cutie – nu este lapte pentru cafea!
1 lingurita suc de lamaie
1 lingurita cu varf pasta de fistic
fistic pentru decor
PREPARARE:
Curatam cele doua avocado de coaja, le taiem in felii si le pasam impreuna cu laptele si laptele condensat. Adaugam 1 lingurita suc de lamaie ce va scoate in evidenta gustul deosebit.
Adaugam pasta de fistic si continuam sa mixam pana se omogenizeaza compozitia. Punem crema obtinuta intr-un vas, decoram cu fistic taiat in cuburi sau felii.
Punem inghetata in congelator peste noapte, apoi o putem manca.
Eu va spun ca este o experienta atat de placuta incat nu o sa va vina sa credeti ca dulcegaria aceasta este cu avocado. Si cu putin fistic, cat sa fie mai fistichie. 🙂 ))
Comentarii
Minunata! O intrebare de unde ai achizitionat pasta de fistic? DE probat si savurat!
din Auchan.