Vinete marinate cu ansoa
Vinete marinate cu ansoa
Vinete marinate. Vinete marinate cu ansoa. Vinete marinate cu ansoa si oregano.
Vinete marinate cu ansoa reteta Ottolenghi. Vinete marinate reteta simpla si usoara. Retete vinete.
Reteta de vinete marinate cu ansoa si oregano din cartea „Simple” a lui Ottolenghi.
Am gasit cartea in apartamentul in care s-a mutat fiul meu. Nu stiu daca era a proprietarului sau au gatit din ea fostii chiriasi, studenti ca si fiul meu.
Important este ca mi-am notat cateva retete, iar aceste vinete marinate cu ansoa si oregano sunt primele pe care le-am incercat.
Am obtinut un adevarat spectacol al gustului, desi am folosit ingrediente simple, intr-o combinatie ce poate parea ciudata.
Pana acum am folosit ansoa pentru sosuri ce au insostit paste sau carne, dar merg de minune si cu vinetele.
Pentru ca totul sa fie mai usor am inlocuit fileurile cu pasta de ansoa. Se gaseste in marile supermarketuri.
Iubesc vinetele. As manca saptamanal un preparat gatit cu acestea.
Sunt versatile si se pot gati in multe feluri.
Daca vrei sa te inspiri pentru a incerca si alte preparate iti las retetele cele mai cautate in ultimile zile:
- 1. Mancare de vinete cu sos de rosii si usturoi
- 2. Mancare de vinete cu naut
- 3. Vinete cu sos de iaurt, tahini si rodie
- 4. Vinete la gratar cu usturoi si feta
Iti las cateva motive pentru care vei iubi reteta de vinete marinate cu ansoa:
- 1. Se fac foarte usor
- 2. Nu ai nevoie de experienta in bucatarie
- 3. Nu ai nevoie de ingrediente complicate, desi pasta de ansoa ar putea fi o necunsocuta pentru unele persoane
- 4. Poti sa folosesti orice tip de vinete doresti
Vinetele pot avea mai multe forme.
Cele mai cunoscute sunt cele in forma de para, dar exista si cilindrice sau mici si rotunde.
Chiar si culoarea pielii poate fi diferita. De la alb, verde, portocalii, violet inchis, pana la striate.
Daca te deranjeaza pielea le poti curata lasand totusi putina piele, taind pe verticala pana obtii niste striatii.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare vinete marinate cu ansoa:
Ingrediente vinete marinate cu ansoa:
3 vinete (1 kg)
100 ml ulei de masline
20 g file de ansoa sau 1 lingurita pasta de ansoa
1 lingura otet
1 catel de usturoi dat prin presa
1 lingura oregano proaspat
5 g frunze de patrunjel
sare
piper
Mod de preparare:
Am cumparat vinetele acestea frumoase special pentru reteta de vinete marinate cu ansoa.
Le-am spalat si le-am sters bine, apoi le-am taiat in felii groase de 2 cm.
Am preincalzit cuptorul la 220°C pe ventilatie.
Cum se face reteta:
Am presarat putina sare pe fiecare felie.
Din cantitatea de ulei de masline am folosit doar 70 ml pentru a unge feliile pe ambele parti, apoi le-am aranjat in tava mare a cuptorului.
Cand cuptorul s-a incins am pus vinetele sa se coaca.
Le-am lasat 35 minute.
In acest timp am taiat oregano cat mai marunt, iar patrunjelul mai mare.
Intr-un bol am amestecat otetul cu restul de ulei de masline, pasta de ansoa, usturoiul dat prin presa, 1/4 lingurita piper proaspat macinat si foarte putina sare.
Pasta de ansoa este deja sarata.
Le-am frecat bine pana au devenit o emulsie omogena.
Vinetele sunt gata cand culoarea acestora bate in maro mai inchis.
Le-am pus intr-un castron si am turnat dressingul peste ele.
Am presarat verdeturile.
Servire vinete marinate cu ansoa
Am aranjat vinetele marinate cu ansoa pe un platou si le-am mancat imediat.
Tare bune au iesit!
Daca iti raman poti sa le pastrezi in frigider pana la doua zile.
Le vei lasa la temperatura camerei o ora inainte sa le mananci sau le incalzesti 30 de secunde la microunde.
Ma poti urmari si pe INSTAGRAM.
Pagina de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.