Vinete la gratar cu usturoi si feta
Vinete la gratar cu usturoi si feta. Vinete la gratar cu usturoi si feta, o reteta foarte gustoasa si usoara, perfecta pentru vara.
Vinete la gratar cu usturoi si feta, o reteta foarte gustoasa si usoara, perfecta pentru vara.
Daca te-ai saturat de clasica salata de vinete poti incerca aceasta reteta si nu vei regreta.
Pot fi mancate ca atare dar le puteti servi si pe post de garnitura.
Vinetele vor fi pregatite la tigaia grill, nu trebuie sa faci gratar in curte, asa ca totul va fi si foarte simplu.
Poti sa faci vinete la gratar in foarte multe moduri, dar retetele de tip mediteranean (ca aceasta) sunt parca cele mai savuroase si mai sanatoase.
Aceasta reteta simpla si delicioasa de vinete la gratar cu usturoi, verdeata si feta este perfecta pentru un pranz simplu sau cina.
Noua ne place si o pregatesc atunci cand sunt in criza de timp sau nu am chef de lucruri complicate ( mai stiu cateva persoane care vor fi de acord cu mine).
Mai multe retete cu vinete gasiti daca apasati aici, iar retete de inspiratie greceasca gasiti daca apasati aici.
Reteta am vazut-o insa pe un site nemtesc si mi-a placut foarte mult. Din pacate de cand am facut prima oara reteta au trecut 2-3 ani, asa ca nu pot lasa un link direct catre acestia, caci nu mai stiu unde am citit-o.
Dar, nu va mai retin atentia si va las sa descoperiti si voi cat de bune si cat de usor se fac aceste vinete la gratar cu usturoi si feta.
INGREDIENTE:
2 vinete
5 linguri ulei de masline
8-10 catei usturoi
1/2 legatura patrunjel
sare
piper
1 lingura otet din vin alb
1 lingurita apa
branza feta
optional : frunze de menta tocate
PREPARARE:
Am taiat vinetele in felii subtiri de aproximativ 3 cm, le-am sarat si le-am pus intr-o sita sa se scurga lichidul amar.
O alta varianta pentru a scoate lichidul amar din acestea este sa le puneti in apa cu sare pentru 30 minute.
Dupa 30 minute am stropit tigaia tip grill cu 1 lingurita ulei de masline, apoi am prajit feliile de vinete in jur de 2-3 minute pe ambele parti.
Am pisat cateii de usturoi in mojar (dar ii puteti da prin presa daca va grabiti), am tocat patrunjelul verde si le-am calit impreuna in 4 linguri ulei masline pentru 1 minut.
Am luat tigaia de pe foc, am adaugat 1 lingura otet si 1 lingurita apa, sare, piper si am amestecat.
Am pus vinetele peste acest sos si am incercat sa le acopar pe toate cu acest sos de usturoi si patrunjel.
Am pus vinetele pe un platou si am presarat bucatele de feta.
Optional puteti presara si cateva frunze de menta tocate.
Am mancat imediat cu mare pofta, cu paine cu masline facuta in casa.
Puteti avea alaturi o pitta greceasca, iar reteta o puteti citi daca apasati aici.
Pofta buna!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.