Paste cu ciuperci si bacon in sos alb
Paste cu ciuperci si bacon in sos alb.

Paste cu ciuperci si bacon in sos alb
Aceste paste cu ciuperci si bacon in sos alb sunt scaldate in sos cremos, aromate si pline de texturi placute vor transforma o reteta simpla in preparatul favorit.
Sunt convinsa ca le vei iubi pentru gustul foarte bun, dar si pentru cremozitatea sosului.
De cate ori vei avea nevoie de o idee rapida si gustoasa pentru cina vei face paste cu ciuperci si bacon in sos alb.
Sfaturi:
- Ai nevoie de multe ciuperci, caci acestea se vor micsora in timpul gatirii
- Lasi ciupercile sa se rumeneasca in unt si nu adaugi apa
- Daca baconul este sarat folosesti foarte putina sare in sos
- Pui pastele la fiert in apa cu sare cand aceasta clocoteste
- Pentru fiecare 100 g paste sa folosesti 1 l de apa si 1 lingurita de sare
- NU clatesti pastele dupa fierbere!
Despre paste
Am folosit paste din grau dur Antonio di Vaio, cu un continut ridicat de proteine, ce aduc organismului un aport important de fibre si substante nutritive.
Cu paste Antonio Di Vaio am mai pregatit multe retete delicioase.
Iti las si tie cateva sugestii:
Acest sos de smantana cu ciuperci si bacon merg de de minune cu pastele scurte (penne sau farfalle), dar si cu spaghetti.
Vedetele retetei mele au fost pennele.
Pentru ca reteta de paste cu ciuperci si bacon in sos alb sa iasa gustoasa trebuie sa fierbi pastele corect, cat scrie pe pachetul acestora.
In plus, pastele fierte aldente sunt sanatoase si nu influenteaza dietele.
Acestea fiind spuse iti las lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de paste cu ciuperci si bacon in sos alb:
Ingrediente:
200 g paste tip penne din grau dur Antonio di Vaio
400 ml smantana pentru gatit 30%
20 ml ulei
150 g bacon
30 g unt
400 g ciuperci
2-3 catei de usturoi
30 g parmezan ras
sare
1/2 lingurita piper proaspat macinat
Pentru decor:
parmezan ras
frunze de busuioc
Cum faci paste cu ciuperci si bacon in sos alb:
Pentru inceput iti las modul de preparare pentru reteta de paste cu ciuperci si bacon in sos alb in format video.
Mai jos gasesti explicatiile scrise.
Fierbere paste
Pentru inceput am pus pastele la fiert in apa cu sare.
Le-am lasat sa fiarba timp de 8 minute din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca. Am oprit un polonic din apa in care acestea au fiert.
Pregatire sos
In acest timp am pregatit sosul.
Am curatat ciupercile si le-am feliat, apoi le-am taiat in cuburi de marime medie. Tineti cont de fatul ca se vor micsora in timpul gatirii.
Am incins uleiul intr-o tigaie mare si adanca. Am adaugat baconul si l-am calit pana s-a rumenit.
L-am scos din tigaie si am adaugat untul. Cand s-a topit am pus ciupercile.
Acestea vor lasa lichid, asa ca le-am lasat pana cand acesta s-a evaporat.
Le-am prajit pana s-au rumenit frumos pe ambele parti.
Am turnat smantana pentru gatit. Dupa 4-5 minute am adaugat usturoiul dat prin presa, putina sare si piper proaspat macinat.
Am lasat sosul sa fiarba in jur de 8 minute (in total), apoi am adaugat baconul si parmezanul.
Paste peste sos
Intre timp pastele s-au fiert asa ca le-am pus peste sos.
Daca sosul este prea gros poti adauga treptat lichidul in care au fiert pastele.
Servire
Pentru decor am presarat in farfurie putin parmezan ras si am pus frunze de busuioc.
Le-am mancat imediat cu mare pofta!
Ma poti urmari si pe INSTAGRAM.
Pagina de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Excelent
Multumesc!