Aceste paste cu ciuperci si bacon in sos alb sunt atat de bune incat vei mai cere o portie.
Pastele scaldate in sos cremos, aromate si pline de texturi placute vor transforma o reteta simpla in preparatul favorit.
Sunt convinsa ca le vei iubi pentru gustul foarte bun, dar si pentru cremozitatea sosului.
De cate ori vei avea nevoie de o idee rapida si gustoasa pentru cina vei face paste cu ciuperci si bacon in sos alb.
Iti las cateva sfaturi pentru ca reteta sa fie savuroasa:
Am folosit paste din grau dur Antonio di Vaio, cu un continut ridicat de proteine, ce aduc organismului un aport important de fibre si substante nutritive.
Cu paste Antonio Di Vaio am mai pregatit multe retete delicioase.
Iti las si tie cateva sugestii:
Acest sos de smantana cu ciuperci si bacon merg de de minune cu pastele scurte (penne sau farfalle), dar si cu spaghetti.
Vedetele retetei mele au fost pennele.
Pentru ca reteta de paste cu ciuperci si bacon in sos alb sa iasa gustoasa trebuie sa fierbi pastele corect, cat scrie pe pachetul acestora.
In plus, pastele fierte aldente sunt sanatoase si nu influenteaza dietele.
Acestea fiind spuse iti las lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de paste cu ciuperci si bacon in sos alb:
Ingrediente paste cu ciuperci si bacon in sos alb:
200 g paste tip penne din grau dur Antonio di Vaio
400 ml smantana pentru gatit 30%
20 ml ulei
150 g bacon
30 g unt
400 g ciuperci
2-3 catei de usturoi
30 g parmezan ras
sare
1/2 lingurita piper proaspat macinat
Pentru decor:
parmezan ras
frunze de busuioc
Pentru inceput iti las modul de preparare pentru reteta de paste cu ciuperci si bacon in sos alb in format video.
Mai jos gasesti explicatiile scrise.
Pentru inceput am pus pastele la fiert in apa cu sare.
Le-am lasat sa fiarba timp de 8 minute din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca. Am oprit un polonic din apa in care acestea au fiert.
In acest timp am pregatit sosul.
Am curatat ciupercile si le-am feliat, apoi le-am taiat in cuburi de marime medie. Tineti cont de fatul ca se vor micsora in timpul gatirii.
Am incins uleiul intr-o tigaie mare si adanca. Am adaugat baconul si l-am calit pana s-a rumenit.
L-am scos din tigaie si am adaugat untul. Cand s-a topit am pus ciupercile.
Acestea vor lasa lichid, asa ca le-am lasat pana cand acesta s-a evaporat.
Le-am prajit pana s-au rumenit frumos pe ambele parti.
Am turnat smantana pentru gatit. Dupa 4-5 minute am adaugat usturoiul dat prin presa, putina sare si piper proaspat macinat.
Am lasat sosul sa fiarba in jur de 8 minute (in total), apoi am adaugat baconul si parmezanul.
Intre timp pastele s-au fiert asa ca le-am pus peste sos.
Daca sosul este prea gros poti adauga treptat lichidul in care au fiert pastele.
Pentru decor am presarat in farfurie putin parmezan ras si am pus frunze de busuioc.
Ma poti urmari si pe INSTAGRAM.
Pagina de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Comentarii