Paste cu sos de ricotta cu rosii si vinete
Paste cu sos de ricotta cu rosii si vinete

Paste cu sos de ricotta cu rosii si vinete
Reteta de paste cu sos de ricotta cu rosii si vinete se face usor si rapid si este inspirata din bucataria italiana. Iese cremoasa, gustoasa si satioasa.
Este o reteta simpla, gustoasa, ce pastreaza gustul si aroma sfarsitului de vara. Este un preparat indragit de toata familia.
Despre ingrediente
Reteta inspirata din bucataria italiana contine ingrediente simple dar pline de gust: vinete prajite, suc gros de rosii si ricotta sarata.
Le gasesti pe tot parcursul anului in supermarket, dar parca sunt mai bune in sezon.
Pentru 2 portii ai nevoie de o vanata mica. Aceasta trebuie sa aiba coaja lucioasa, sa fie ferma si sa nu aiba pete.
Alte retete de paste vinete:
Despre paste
Pentru a pregati paste cu sos de ricotta cu rosii si vinete cel mai bine merg pastele scurte (penne, rigatoni sau fusilli).
Daca preferi pastele lungi poti alege spaghetti sau macaroane.
Vedetele acestei retete sunt pastele penne din grau dur de la Antonio di Vaio. Au un gust foarte bun.
Aduc un aport crescut de fibre si subtante nutritive, necesare pentru un regim alimentar echilibrat.
Sfaturi
Pentru ca reteta de paste cu sos de ricotta cu rosii si vinete sa fie gustoasa trebuie sa avi grija sa fierbi pastele corect, cat scrie pe pachetul acestora.
In plus, trebuie sa tii cont de faptul ca pui pastele la fiert in apa cu sare cand aceasta clocoteste, respectand in acelasi timp conditia ca pentru fiecare 100 g paste sa folosesti 1 l de apa si 1 lingurita de sare.
NU clatesti pastele dupa fierbere! Ai nevoie de amidonul de pe acestea pentru ca sosul sa se lipeasca.
Acestea fiind spuse iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de paste cu sos de ricotta cu rosii si vinete:
Ingrediente:
200 g penne din grau dur Antonio di Vaio
150 g ricotta
1 ceapa mica
150 ml suc gros de rosii
150 g vinete
ulei de masline pentru prajit
sare
1/2 lingurita piper proaspat macinat
busuioc dupa gust
Cum se face reteta de paste cu sos de ricotta cu rosii si vinete:
Iti las pentru inceput reteta in format video. Gasesti mai jos explicatiile scrise.
Fierbere paste
Am pus pastele la fiert in apa cu sare.
Pregatire sos
Am tocat o ceapa mica cat mai fin. Am taiat vanata in rondele, apoi in cuburi mici.
Intr-o tigaie larga si adanca am incins uleiul de masline.
Am adaugat vinetele si le-am prajit pana s-au rumenit pe toate partile. Cand s-au prajit le-am scos din tigaie si am continuat sa calesc ceapa.
In momentul in care aceasta s-a inmuiat am pus inapoi vinete, apoi am adaugat sucul de rosii, piper proaspat macinat si sare.
Apa de la paste
Am luat un polonic din apa in care fierbeau pastele si l-am pus peste sos.
Am adaugat branza ricotta, am amestecat si am oprit focul.
Paste peste sos
Intre timp s-au fiert pastele, asa ca le-am pus peste sos avand grija ca acestea sa fie scurse.
Daca sosul a scazut prea mult mai puteti adauga 100 ml din apa in care au fiert pastele.
Servire paste cu sos de ricotta cu rosii si vinete:
Le-am mancat imediat cu mare pofta.
Am presarat putin parmezan ras si cateva frunze de busuioc.
Aceste paste cu sos de ricotta cu rosii si vinete au iesit tare gustoase!
Cu siguranta le voi reface si saptamana viitoare.
Ma poti urmari si pe INSTAGRAM.
Pagina de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.