Biban de mare cu cartofi si broccoli la cuptor
Biban de mare cu cartofi si broccoli la cuptor
Reteta biban de mare cu cartofi si broccoli la cuptor. Cum se face reteta de biban de mare cu cartofi si broccoli la cuptor.
Reteta gustoasa si sanatoasa de biban de mare cu cartofi si broccoli la cuptor. Retete cu biban de mare.
Reteta este ridicol de usor de facut, fara etape complicate. O sa iubesti acest biban de mare cu cartofi si broccoli la cuptor pentru gustul bun si aroma deosebita a preparatului final.
Pentru reteta de biban de mare cu cartofi si broccoli la cuptor iti recomand sa cumperi bibani de mare proaspeti, nu congelati. Daca nu iti place sa cureti pestele poti sa ceri vanzatorului sa o faca.
In anumite supermarketuri pretul pentru acest serviciu este modic, dar este posibil sa fie si gratuit.
Revenind la reteta de biban de mare cu cartofi si broccoli la cuptor trebuie sa iti spun ca o poti face atat pentru pranz cat si pentru cina.
Este important sa nu il gatesti excesiv pentru ca pestele sa ramana suculent si sa nu isi piarda proprietatile nutritive.
Daca alegi sa il gatesti intreg si respecti indicatiile din modul de preparare nu ai cum sa gresesti.
Ai grija sa cumperi pesti proaspeti urmarind cateva aspecteȘ irisul sa fie limpede si umflat, carnea ferma si pielea stralucitoare si nu in ultimul rand il poti mirosi (trebuie sa miroasa a peste proaspat scos din apa).
Iti las mai jos si alte retete delicioase cu peste la cuptor:
- peste pe pat de legume la cuptor
- peste in crusta de aluat
- dorada cu bame si rosii la cuptor
- pastrav cu sos de verdeata
Las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare prezentat pas cu pas, pentru reteta de biban de mare cu cartofi si broccoli la cuptor:
Ingrediente biban de mare cu cartofi si broccoli la cuptor:
2 buc. biban de mare – aproximativ 700 g
ulei pentru prajit
600 g cartofi
600 g broccoli
3 linguri ulei de masline
sare
piper
1 lingurita cimbru uscat
1/2 ardei iute tocat marunt
2-3 crengute rozmarin
100 ml vin alb
1 lamaie feliata
Cum se face reteta de biban de mare cu cartofi si broccoli la cuptor:
Am preincalzit cuptorul la 200°C.
Am curatat cartofii si i-am taiat in felii cu o grosime de aproximativ 5 mm.
Le-am aranjat intr-o tava mare (36*24cm), am turnat uleiul peste ele incercand sa le acopar cat mai uniform, apoi am presarat sare, piper proaspat macinat si 1 lingurita rasa de cimbru uscat.
Am pus tava cu cartofi in cuptorul incalzit pentru 15 minute.
In acest timp am pus buchetelele de broccoli la fiert. Le-am fiert fix 3 minute.
Am pregatit si o marinata din vin, ardei iute tocat marunt, cateva fire de rozmarin tocate si o lingurita de cimbru uscat.
Am curatat pestii, i-am spalat, am presarat peste acestia sare si piper, apoi in interiorul acestuia am presarat putina sare si am pus felii de lamaie.
Daca nu ai cumparat pestii curatati poti indeparta usor solzii cu un burete de sarma.
Ai grija sa despici burta din apropierea cozii pana la cap si indepartezi organele, apoi sa speli foarte bine interiorul, sa nu ramana reziduri.
Dupa intervalul de 15 minute in care cartofii s-au copt, am scos tava si am aranjat broccoli si pestii peste acestia, apoi am turnat marinata.
Am pus tava in cuptor si am lasat bibanii de mare cu cartofi si broccoli inca 20-30 minute.
In functie de puterea cuptorului timpul de coacere poate fi intre 25 si 35 minute.
Daca aveti pesti mici timpul de coacere este doar de 20 minute. Nu coaceti excesiv, caci carnea nu va ramane frageda si gustoasa, iar proprietatile acesteia se vor pierde.
Servire biban de mare cu cartofi si broccoli la cuptor:
Am mancat bibanii de mare cu cartofi si broccoli la cuptor imediat cum i-am scos din cuptor.
Noi am avut langa peste salata verde cu lamaie si ceapa verde.
Reteta este foarte simpla, usoara si sanatoasa.
Iti doresc pofta buna!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.