Dorada cu bame si rosii
Dorada cu bame si rosii
Dorada cu bame si rosii, reteta savuroasa, usor de pregatit
O reteta deosebita de peste, ce vine la pachet cu garnitura – este tot ce poate fi mai bun, mai gustos si mai usor de preparat. Dorada, bame si rosii reprezinta o combinatie speciala, o surpriza placuta pentru papilele noastre gustative.
INGREDIENTE:
2 buc. dorada mari
ulei floarea soarelui pentru prajit pestele
250 g faina
4 linguri ulei masline
1 ceapa mare
300 g bame congelate
10 rosii cherry
2 catei usturoi mari pisati
1 lingurita oregano uscat
100 ml vin alb
coaja rasa de la 1 lamiae
1 lingura suc lamiae
1 lingurita zahar
sare
piper proaspat macinat
PREPARARE:
Calim putin ceapa in ulei de masline, pana devine sticloasa, apoi adaugam bamele, rosiile taiate in jumatate si bamele. Le calim pret de 3-4 minute, apoi adaugam vin, coaja rasa lamaie, suc lamaie, usturoiul pisat, sare, piper, zahar si oregano. Punem capacul, lasam focul foarte mic si fierbem pentru alte 4 minute, apoi luam de pe foc si mutam in vasul in care vom pune si pestele la cuptor.
Pestele curatat foarte bine la interior si exterior il saram (interior si exterior), il dam prin faina, apoi il prajim pe ambele parti pana se rumeneste usor. Mutam pestele peste bame cu rosii si ceapa si dam vasul la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 10 minute.
Mancam imediat dorada cu bame si rosii.
Delicios!
Daca va place reteta, puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube