Peste in crusta de aluat
Peste in crusta de aluat. Reteta peste in crusta de aluat. Peste prajit in crusta de aluat. Peste in crusta crocanta. Cum se face crusta crocanta cu apa minerala? Peste pane in aluat.
Peste in crusta de aluat
Reteta peste in crusta de aluat. Peste prajit in crusta de aluat. Peste in crusta crocanta. Cum se face crusta crocanta cu apa minerala? Peste pane in aluat.
Pentru a pregati peste in crusta de aluat am folosit file de peste alb.
Cu aceasta reteta masa este gata in 10 minute! Asta daca ai deja garnitura pregatita.
Reteta de peste in crusta de aluat este simpla si gustoasa, perfecta atat pentru pranz, cat si pentru cina.
Mi se pare ca cel mai potrivit este un file de peste alb, asa ca am folosit salau de Nil.
Poti sa folosesti si alt tip de peste: cod, somn, crap, pastrav, dorada, biban de mare.
V-am mai povestit in alte postari cum trebuie sa recunoasteti un peste proaspat, atunci cand il cumparati, dar mai scriu si aici cele mai importante lucruri la care trebuie sa fiti atenti.
- 1. Pestele este proaspat daca are corneea transparenta, convexa si pupilele negre. Daca corneea nu este transparenta nu cumparati pestele!
- 2. Un alt aspect de luat in seama este pielea acestuia. Daca aceasta crapa cand este apasata sau daca este pipait (apasat usor) carnea pestelui arata ca o plastelina si nu este elastica, atunci nu gatiti acest peste!
Daca nu va place sa curatati pestii, atunci puteti cere vanzatorului din magazine sa faca acest lucru. In anumite supermarketuri pretul pentru acest serviciu este modic, in timp ce altele o fac gratuit.
Exista si pescarii ce livreaza acasa. Sunt convinsa ca le puteti cere sa ii curete.
Imi place gustul acestui peste in crusta de aluat, dar si faptul ca se face foarte rapid si usor.
Daca pestele este proaspat scos din frigider astepti sa ajunga la temperatura camerei, apoi il stergi de apa.
Daca iti plac retetele cu peste iti las mai jos cateva colectii din care te poti inspira:
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de peste in crusta de aluat:
Ingrediente peste in crusta de aluat:
450 g file peste (cod, salau de Nil, biban de mare, etc – proaspat sau congelat)
3 oua de marime medie
sare
piper proaspat macinat
100 g faina + faina pentru tapetare
100 ml apa minerala rece
200-300 ml ulei pentru prajit
Mod de prepare peste in crusta de aluat:Pentru a pregati peste in crusta de aluat mi-am pregatit ingredientele la indemana si totul a fost gata in 15 minute.
Pestele a fost scos din frigider cu 30 min. inainte.
Am asezonat pestele cu sare si piper proaspat macinat, apoi l-am tavalit prin faina astfel incat sa fie complet acoperit.
Am amestecat ouale cu putina sare si piper, am adaugat apa minerala, apoi am incorporat faina.
In functie de cat de mari sunt ouale si de temepratura si conditiile in care este tinuta faina este posibil sa fie nevoie de mai multa apa.
Consistenta aluatului trebuie sa fie potrivita, nici prea fluida, dar nici foarte groasa.
Am incins uleiul intr-o tigaie. Am pus ulei in asa fel incat bucatile de peste sa fie scaldate pana la jumatatea inaltimii lor.
In functie de grosimea pestelui si marimea tigaii, este posibil sa nu aveti nevoie de o cantitate mare de ulei.
Am prajit pestele in jur de 4 minute pe fiecare parte. Timpul de prajire depinde si grosimea pestelui.
Daca fileul de peste este subtire poate fi prajit maxim 3 minute pe fiecare parte. Se intorc o singura data in timpul prajirii.
Prajirea excesiva usuca pestele si acesta devine fad.
Le-am scos pe o farfurie incalzita, acoperita cu prosop de hartie, ce va absorbi surplulsul de ulei.
Servire peste in crusta de aluat:
Se mananca imediat cu salata de cartofi,.
Merge foarte bine si mamaliga si mujdei, cartofi natur, cartofi wedges.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.