Paste alla Sicilia
Paste alla Sicilia.
O reteta simpla, rapida si gustoasa de paste pregatite ca in Sicilia nu putea fi pregatita decat cu cele mai dulci rosii de pe dealurile Italiei, decojite si taiate cuburi, pe care le gasim in conservele de la Sun Food.
Paste alla Sicilia este una din retetele perfecte pentru o cina de vara, asa ca va invit sa le savurati si voi.
INGREDIENTE:
(pentru 2 persoane)
160 g paste tip penne
1 vanata medie-mare
40 g mozzarella
1 cutie 400g rosii cuburi Sun Food
10 rosii cherry
2 catei usturoi pisati
sare
piper
5-6 frunze busuioc
2 linguri ulei
Pentru servit:
Parmezan ras fin
PREPARARE:
Curatam vinetele de coaja, apoi le taiem cuburi sau fasii de marime potrivita. Le saram si le punem intr-o strecuratoare pentru 30 minute.
Punem pastele la fiert in apa cu sare. In acest timp calim vinetele in uleiul incins. Adaugam cuburile de rosii pasate, rosiile cherry taiate pe jumatate sau sfeturi (in functie de marimea lor), putina sare, piper, usturoiul pisat si frunzele de busuioc tocate marunt. Fierbem sosul la foc in jur de 5 minute sau pana devine mai gros.
Scurgem pastele, le clatim sub jet de apa rece, apoi le punem peste sos. Adaugam mozzarella tocata cuburi mici, putin parmezan ras fin si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Mancam pastele imediat, cu un plus de parmezan ras fin.
Pofta buna!
Cat de bine arata, le mananc din priviri 🙂
IN ITALIA PASTELE NU SE SPALA DUPA FIERBERE SE STRECOARA SI APOI SE PUN IN SOS CE ZICETI?