Paste cu legume – pasta verdure
Paste cu legume – pasta verdure. Ce poate fi mai bun in mijlocul verii, daca nu o portie de legume savuroase ce vor imbraca pastele si le vor da tot ce au ele mai bun.
Paste cu legume – pasta verdure – reteta delicioasa ce se gateste rapid si usor. Cele mai bune retete sunt cele mai simple, iar despre aceasta reteta as spune ca pe cat de usor se face, pe atat de mult o sa va placa. Veti gasi in farfurie arome, gusturi si texturi atat de placute, incat reteta va fi indragita de toata familia.
Am ales sa folosesc paste cu forme pe placul copiilor, dar puteti folosi orice fel de paste aveti in casa. Ma gandesc sa merg din prima cu niste paste in forma de masinute, rachete, motoare, dar puteti alege si paste in forma de flori, inimi sau colorate.
Ce poate fi mai bun in mijlocul verii, daca nu o portie de legume savuroase ce vor imbraca pastele si le vor da tot ce au ele mai bun.
Am folosit o vanata mica, un dovlecel, ardei kapia, putin morcov, ceapa si usturoi, plecand de la reteta italiana pasta verdure.
Puteti adauga in plus, dupa gust, 1/2 ardei gras galben sau portocaliu si 1 rosie ocata in cuburi mici.
Este important insa sa aveti in vedere ca trebuie sa fierbeti pastele corect. Folositi 1 l de apa si 1 lingurita de sare pentru fiecare 100 g paste. Pastrati un polonic din zeama in care fierb pastele si il puteti pune la final daca este nevoie peste sosul de legume. NU clatiti pastele dupa fierbere si nu puneti ulei in apa in care fierb, caci sosul nu se va mai lipi de paste.
Daca vreti puteti retine ideea pentru perioada in care tineti post. Folositi paste fara oua si nu adaugati parmezan. Cu siguranta veti avea o portie de paste cu legume gustoase, usor si rapid de facut.
Daca vreti ca reteta sa fie gatita cat mai sanatos gatiti legumele cat mai putin, la foc mare (stir fry – puteti vedea acum am pregatit o astfel de reteta daca apasati aici).
Alte retete de paste cu legume pregatite gasiti mai jos. Apasati pe titlurile retetelor si veti fi redirectionati la reteta dorita.
- 1. spaghetti cu ratatouille si ciuperci
- 2. spaghetti cu praz, ciuperci si pesto de broccoli
- 3. salata greceasca de paste cu iaurt
- 4. paste cu sos de legume si ciuperci
Acum va las sa vedeti cum se face reteta de paste cu legume – pasta verdure, lista de ingrediente si modul de prepare explicat pas cu pas:
INGREDIENTE:
300 g paste Baneasa Copiilor sau paste tip penne
3 linguri ulei
1 ceapa galbena medie
1 vanata mica
1 dovlecel tip zucchini mic
1/2 ardei kapia rosu mare
1 morcov foarte mic
20 ml apa
1 ceasca suc rosii – 170 ml
1 catel usturoi
1 lingurita oregano uscat
sare
piper
1 lingura generoasa parmezan ras fin
parmezan ras mare pentru decor
frunze de busuioc pentru decor
PREPARARE:
Pentru a pregati reteta de paste cu legume – pasta verdure – am pus pentru inceput 3l de apa la fiert. Am adaugat sarea si am amestecat putin, ca sa se dizolve mai repede. In momentul in care apa a inceput sa clocoteasca am pus pastele in oala si am cronometrat timpul de fierbere indicat pe punga din momentul in care apa a inceput iar sa fiarba.
Am folosit legume cat mai proaspete, pentru ca am vrut sa le ofer alor mei cele mai bune paste cu legume.
Si, pentru ca vreau ca si copilul meu sa indrageasca reteta din prima, am ales sa folosesc acest tip de paste cu modele speciale pentru baieti.
Am vorbit cu prietena mea din Constanta si ea nu a gasit inca pastele in magazinele de langa casa ei, dar a cumparat paste in forma de inimioare, asa ca va pregati si ea reteta.
In timpul in care apa pentru paste se incalzeste si ajunge la punctul de fierbere eu pregatesc sosul.
Am taiat vinetele si dovleceii in fasii de marimea pastelor, le-am sarat si le-am lasat sa se scurga lichidul amar al vinetelor si apa din dovlecei.
In acest timp am tocat o ceapa cat mai fin, iar ardeii si morcovii i-am taiat fasii foarte subtiri. Le-am calit in ulei incins.
Am stins cu foarte putina apa (20 ml), apoi am lasat la foc mic pana s-a evaporat lichidul – treaba asta se intampla rapid. Am pus vinetele si dovleceii in tigaie si am continuat sa calesc legumele. Punem pastele la fiert in apa cu sare.
Cand vinetele si dovleceii au fost gatite am adaugat usturoiul dat prin presa si am amestecat rapid 10 secunde, apoi am stins cu sucul de rosii.
Am presarat oregano, sare si piper.
Am lasat pe foc maxim 2 minute. In acest timp au fost gata si pastele. Am pus putina apa din cea in care au fiert in tigaie (cam 100 ml), am scurs pastele si le-am pus peste legume, am amestecat usor si am lasat pe foc inca 1 minut, apoi am oprit focul. Am presarat parmezanul ras fin si am amestecat pentru ultima oara.
Inainte sa le impart in farfurii am adaugat parmezan ras mare si frunzulite de busuioc.
Sunt foarte bune aceste paste cu legume. Imi plac texturile legumelor si gustul acestora langa paste.
Sper ca veti incerca si voi reteta.
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.
Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici.
Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.
O reteta cu tot ce-i trebuie: usoara, consistenta, pentru toate varstele si …nu in cele din urma, gustoasa !!!
Multumesc!