fbpx

RETETE RECENTE

BISCUITI CU AFINE

August 8, 2014 | CATEGORIA

biscuiti-cu-afine-00

Biscuitii cu afine sunt deliciul perfect pentru pauza de ceai (sau cafea) cand ne relaxam. Daca avem copii in preajma trebuie sa avem grija sa ascundem si pentru noi 2-3 bucati inca de cand ii scoatem din cuptor, altfel riscam sa nu gustam nimic 🙂 )). Eu am folosit afinele din congelator pentru ca nu puteam iesi la cumparaturi, dar puteti folosi si fructe proaspete, vor iesi la fel de gustosi!

INGREDIENTE:

80 g afine congelate

120 g unt (la temperatura camerei)

150 g zahar

1 pachet zahar vanilat

4-5 picaturi esenta de rom

1 ou

200 g faina + 1 lingura faina

1 lingurita praf de copt

1 varf cutit sare

PREPARARE:

Preincalzim cuptorul la 180°C si tapetam tava cu hartie de copt. Mixam untul cu zahar,  zahar vanilat si esenta de rom, apoi incorporam oul.

biscuiti-cu-afine-1

Adaugam 200 g faina amestecata in prealabil cu praf de copt si un varf cutit de sare.

biscuiti-cu-afine-2

Punem afinele intr-o punguta impreuna cu o lingura faina. Scuturam punguta pana se acopera toate fructele cu faina, apoi le adaugam compozitiei, amestecand foarte usor. O parte din ele se vor sparge, dar acesta va fi farmecul biscuitilor, devin marmorati.

biscuiti-cu-afine-3

Luam cu o lingura aluat si punem pe hartia de copt gramajoare pe care incercam sa le rotunjim usor.

biscuiti-cu-afine-4

Le coacem in jur de 15 minute (avand in vedere ca puterea cuptoarelor difera de la firma la firma 🙁  ne orientam ca biscuitii sa aiba marginile maro auriu iar centru lor inca moale).

Lasam biscuitii sa se raceasca pe un gratar, apoi putem sa ii savuram.

biscuiti-cu-afine-5

Din punctul meu de vedere nu mai au nevoie de zahar pudra, dar cine vrea mai mult zahar poate incerca o tapetare usoara.

biscuiti--cu-afine-a0

Yammy!

Comentarii

  • Ce draguti si aromati sunt biscuitii. Sper ca ai puis deoparte 2-3 si pentru mine 😉

  • Gabriela

    Tocmai zilele trecute am cumpărat afine proaspete din piață si deja le pregătesc mîine pentru musafiri, ca o surpriză.

  • Ce bine le-ar sta langa ceasca mea de cafea, la ora asta!
    Tare faini sunt!

  • Un deliciu frumos colorat, felicitari!

  • simona

    Afinele le-ai decongelat inainte si le-ai lasat la scurs? Merci 🙂

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *