fbpx

RETETE RECENTE

CHEC APERITIV CU PORUMB, SUNCA SI ARDEI

August 11, 2014 | CATEGORIA

CHEC-CU-PORUMB,-SUNCA-SI-ARDEI

INGREDIENTE:

(pentru 6 persoane)

4 oua

250 g faina

1 lingurita praf de copt

2 linguri varfuite smantana

100 g  boabe porumb

30 g sunca slaba

1 felie ardei gras rosu

1 felie ardei gras verde

20 g cascaval

sare

piper

cimbru

TIMP PREGATIRE: 15 min.

TIMP GATIRE: 30 min

PREPARARE:

Batem ouale pana devin spumeoase si isi dubleza volumul, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt.

CHEC-CU-PORUMB,-SUNCA-SI-ARDEI-1

Punem  smantana si omogenizam aluatul. Adaugam boabele de porumb, sunca si ardeii taiate cuburi mici, apoi amestecam usor.

CHEC-CU-PORUMB,-SUNCA-SI-ARDEI-2

Asezonam cu sare piper si cimbru si amestecam.

CHEC-CU-PORUMB,-SUNCA-SI-ARDEI-3

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, decoram in functie de inspiratia momentului si coacem checul 30 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.

CHEC-CU-PORUMB,-SUNCA-SI-ARDEI-4

Il lasam sa se raceasca pe un gratar apoi il putem felia si servi.

CHEC-CU-PORUMB,-SUNCA-SI-ARDEI-0

Pofta buna!

Comentarii

  • Wow, o culoare superba! Yummy!! 🙂

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Dana!

  • Carmen T.

    Excelent! L-am pregatit si este foarte bun!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Carmen.

  • Gabriela

    Cred că ar trebui separate ouălele,galbenusuri de albușuri, iar albușurile bătute ”bezea”, ptr a crește frumos checul

    • Daca dvs vreti neaparat sa separati ouale, puteti incerca si asa. Stiu multe doamne care vor fi fericite sa treaca peste aceasta etapa. 🙂

  • Corina

    L-am pregatit pentru mic dejun, dar l-am terminat la cina. Pe caldura asta nu am mai gatit nimic si a mers bine langa o salata. Eu am fost foarte multumita de cum a iesit, fara sa separ ouale…

  • irina

    E in cuptor, abia astept sa-l degustam ….. Arata ….delicios…..

    • diva in bucatarie

      😉

  • mihaela

    Simplu si delicios. Multumimm!!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *