Chec aperitiv cu porumb, sunca si ardei
Chec aperitiv cu porumb, sunca si ardei. Batem ouale pana devin spumeoase si isi dubleza volumul, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt.
INGREDIENTE:
(pentru 6 persoane)
4 oua
250 g faina
1 lingurita praf de copt
2 linguri varfuite smantana
100 g boabe porumb
30 g sunca slaba
1 felie ardei gras rosu
1 felie ardei gras verde
20 g cascaval
sare
piper
cimbru
TIMP PREGATIRE: 15 min.
TIMP GATIRE: 30 min
PREPARARE:
Batem ouale pana devin spumeoase si isi dubleza volumul, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt.
Punem smantana si omogenizam aluatul. Adaugam boabele de porumb, sunca si ardeii taiate cuburi mici, apoi amestecam usor.
Asezonam cu sare piper si cimbru si amestecam.
Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, decoram in functie de inspiratia momentului si coacem checul 30 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.
Il lasam sa se raceasca pe un gratar apoi il putem felia si servi.
Pofta buna!
Wow, o culoare superba! Yummy!! 🙂
Multumesc, Dana!
Excelent! L-am pregatit si este foarte bun!
Multumesc, Carmen.
Cred că ar trebui separate ouălele,galbenusuri de albușuri, iar albușurile bătute ”bezea”, ptr a crește frumos checul
Daca dvs vreti neaparat sa separati ouale, puteti incerca si asa. Stiu multe doamne care vor fi fericite sa treaca peste aceasta etapa. 🙂
L-am pregatit pentru mic dejun, dar l-am terminat la cina. Pe caldura asta nu am mai gatit nimic si a mers bine langa o salata. Eu am fost foarte multumita de cum a iesit, fara sa separ ouale…
Multumesc, Corina!
E in cuptor, abia astept sa-l degustam ….. Arata ….delicios…..
😉
Simplu si delicios. Multumimm!!
Eu iti multumesc!
Foarte gustos l-am preparat deoarece nepoțica mea preferă porumbul și ardeii foarte bun
Reteta perfecta pentru picnic! Mereu am ales sa fac checul aperitiv cand mergem la un picnic in natura. Merge perfect alaturi de branza, rosii, castraveti si ridichi. O bunatate! Atat de buna ca nu e luna in care sa nu fac chec aperitiv, chiar daca sunt momente in care nu este mancata in natura, ci acasa! 🙂
E foarte bun.
Ca o iubitoare de chec aperitiv ce sunt, l-am făcut deja și îmi place mult.
Mulțumim pentru rețetă!