Biscuiti fragezi spritati

11 februarie 2013Diva in Bucatarie

Biscuiti fragezi spritati. Biscuiti deliciosi, fragezi, asa cum ii facea bunica mea… Acesti biscuiti sunt genul acelora care dau dependenta. Incepi cu unul si te trezesti ca ai terminat platoul!

Biscuiti deliciosi, fragezi, asa cum ii facea bunica mea… Acesti biscuiti sunt genul acelora care dau dependenta. Incepi cu unul si te trezesti ca ai terminat platoul!

INGREDIENTE:
(60 buc)

250 g faina
1 praf de sare
160 g untura
80 g zahar
1 ou +1 galbenus
1 praf de sare
1 lingurita rasa praf de copt
1/2 lingurita esenta de vanilie

Pentru decor – optional
50 g ciocolata cu lapte
1 lingura lapte
2 linguri fulgi nuca de cocos

PREPARARE:

Punem intr-un castron toate ingredientele si le amestecam bine, pana obtinem un aluat neted care nu se lipeste de maini.

biscuiti-fragezi-spritati-1

Il punem la rece o ora, apoi putem sa pregatim biscuitii.

biscuiti-fragezi-spritati-2

Prin aparatul de spritat manual ai mei au iesit destul de subtiri. Ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii coacem la 180 °C.

biscuiti-fragezi-spritati-3

Pentru ca au fost destul de subtiri s-au copt in 12 minute, dar vom sti ca sunt gata cand devin putin aurii pe marginile de la baza – 2 minute mai mult de atat vor fi prea copti (la gust vor fi buni si aceia, dar nu mai sunt la fel de fragezi).

Optional, putem sa topim niste ciocolata cu o lingura de lapte iar capetele biscuitilor le inmuiem in aceasta. Presaram fulgi de nuca de cocos si gata!

Nu-mi ramane decat sa va doresc spor la lucru – biscuiti atat de usor de facut si atat de buni cu siguranta veti dori sa pregatiti oricand veti avea ceva untura prin frigider.

biscuiti-fragezi-spritati-4

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Am vazut pe Facebook biscuitii tai si mi-am amintit imediat de cei pe care ii mancam in copilarie. Sunt pe lista mea de „must to do”!

  2. Vad ca si toate razele soarelui au venit la rasfat. Biscuitii astia ii facea mama cand mergeam in excursii. Tare-mi placea sa-i rontaiesc in masina. :)))
    Pozele tale sunt atat de frumoase ca nu-mi pot lua ochii de la ele. Esti foarte talentata. Felicitari!

  3. E al doilea mesaj la postarea asta , nu stiu de ce prima oara mi-a dat o eroare.
    Ziceam ca eu sunt una din dependentele de ei.
    Imi plac extrem de mult!

  4. Au iesit perfecti!! Si eu imi consumam in copilarie, a trecut ceva vreme de cand nu i-am facut…si ma uit cu pofta la biscuitii tai care sunt asa departe de mine 🙂

  5. Ohhh ,chiar ca „miros de copilarie”, parca ieri ii facea si mama. Azi fac papanasi , dar maine e randul lor. Felicitari ptr. prezentare. Te pup!

    1. As incerca cu 200 g dar trebuie sa te orientezi astfel incat aluatul sa arate ca cel din poza… poate mai trebuie putina faina, sau ceva mai mult unt -inca 10-20 g.

    2. Se gaseste untura si in State, April: se numeste „shortening” si se gaseste la orice food market sau Aldi’s in sectiunea de gatit.

  6. Acum am terminat de framantat. Las coca putin la frigider sa se mai intareasca putin si ma apuc de ei. Imi amintesc de anii copilariei cand o ajutam pe mama dand coca prin masina de tocat. Frumoase amintiri. Dupa ce-i fac si ii voi gusta am sa revin cu impresii. O zi buna sa aveti si felicitari pt. ceea ce faceti. Am mai facut si alte retete de la dvs. si au fost minunate.

  7. Super.I-am facut dar eu am razuit si o lingurita de ghimbir pentru a le da o aroma . Este o reteta ce merita incercata….simplu, rapid si delicios!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *