Budinca de legume cu bacon
Budinca de legume cu bacon. Legumele fierte le scoatem din apa, le scurgem si le lasam sa se raceasca.
O budinca de legume poate fi fada, asa ca am ales sa ii aduc un plus de aroma si gust folosind bacon. Pentru copii sau pentru cei care sunt la dieta, putem inlocui baconul cu sunca slaba, iar budinca de legume va fi la fel de buna.
INGREDIENTE:
(pentru 4 persoane)
200 g conopida
200 g broccoli
1 ardei kapia rosu mic
100 g praz (partea alba)
2 felii bacon taiate cubulete
4 oua
100 g mozzarella rasa
2 linguri faina
1 lingurita rasa praf de copt
1 lingura ulei
1 lingura unt
3 linguri pesmet
sare
piper
2 linguri cascaval ras
PREPARARE:
Punem la fiert conopida si broccoli timp de 8 minute in apa cu sare, cat sa fie inca ferma cand o luam de pe foc. Cat timp acestea se fierb calim intr-o lingura ulei baconul si prazul feliat.
Legumele fierte le scoatem din apa, le scurgem si le lasam sa se raceasca.
Batem bine ouale si le amestecam cu mozzarella rasa, sare si piper.
Tocam ardeiul cubulete, apoi amestecam toate ingredinetele pana se omogenizeaza.
Turnam compozitia intr-o forma de chec tapetata cu unt si pesmet (22*8.5 cm). Coacem budinca in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30 minute.Dupa acest interval prearam cascavalul ras si mai dam inca 5 minute la cuptor.
Simplu, rapid, bun si sanatos!
Pofta buna!
Ca sa ma pot exprima si azi (imi cer scuze cu insistenta mea zilnica), imi permit doar sa citez un vers dintr-o melodie: „Sunt la tine la usa si vreau!”!
Eu te astept!!!!
E dantelata, catifelata, se imbina culorile si aromele legumelor cu emolienta bacon-ului. Arata bine si e foarte gustoasa!
Multumesc, Mirela!
Culoare si aroma.
Pup si seara minunata!
Multumesc, Maria!
Arata extrem de bine !!!
Multumesc, Adina!
O bunatate, o combinatie grozava. Mie imi plac budincile de legume, dar cu bacon cred ca sunt si mai bune 🙂
Draga mea, aceasta este foarte gustoasa, poti sa o incerci cu incredere!
Delicioasa si sanatoasa!
Te pup
Multumesc, te pup si eu!