RETETE RECENTE

MADELEINE CU NUCA DE COCOS

February 13, 2013 | CATEGORIA

madelaine-cu-nuca-de-cocos

Prajiturele mici si finute cu nuca de cocos, aceste madeleine pot fi un desert rapid pentru orice masa festiva sau pentru pachetelul de scoala.

INGREDIENTE:
(pentru 16 bucati)

50 g faina + 2 linguri pentru tapetare
2 linguri nuca de cocos
50 g zahar
1 plic zahar vanilat
60 unt topit + 10 g pentru tapetare
2 oua
1/2 lingurita praf de copt
1 praf de sare
10 ml lapte
cateva picaturi esenta de vanilie

Pentru decor:
50 g ciocolata alba
30 g nuca de cocos

PREPARARE:

Pentru inceput mixam ouale cu zaharul si laptele pana cand devin o crema pufoasa. Adaugam untul topit, esenta de vanilie, apoi incorporam usor nuca de cocos si faina amestecata in prealabil cu praful de copt si un praf de sare.

madelaine-cu-nuca-de-cocos-1

Punem compozitia cu o lingura in formele de madeleine tapetate cu unt topit si faina. Dam la cuptor pentru 8-10 minute, la 200°C, pana devin aurii.

madelaine-cu-nuca-de-cocos-2

Lasam sa se raceasca 5 minute in forme, apoi le scoatem si le decoram cu putina ciocolata alba topita cu o lingura de lapte. Peste ciocolata pudram cu nuca de cocos.

madelaine-cu-nuca-de-cocos-3

Nu-i asa ca sunt irezistibile? Eu le-am pregatit special pentru provocarea lunii februarie.

madelaine-cu-nuca-de-cocos-01

 

Iata-le pregatite de Ana Simion. Multumesc! <3

Comentarii

  • Cristina sunt minunate… Trebuie sa imi iau neaparat o astfel de tava…

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Irina!

  • Ce bune sunt..Si tare dragutele!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Vreau si eu o forma d-asta!!! :))
    Super buni trebuie sa fie..
    Pupici

    • diva in bucatarie

      Simona, se gasesc si in Romania. Te pup!

  • Dau eu cafeaua dimineata daca mai ai ceva din ele:)

    • diva in bucatarie

      Nu mai am dar fac repede inca o tura…

  • Ador madlenele!
    Spe sa-mi gasesc si eu o forma sa le incerc cum se cuvine 🙂
    Te pup

    • diva in bucatarie

      Te pup, Mimmi!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *