Madeleine cu nuca de cocos
Madeleine cu nuca de cocos. Prajiturele mici si finute cu nuca de cocos, aceste madeleine pot fi un desert rapid pentru orice masa festiva sau pentru pachetelul de scoala.
Prajiturele mici si finute cu nuca de cocos, aceste madeleine pot fi un desert rapid pentru orice masa festiva sau pentru pachetelul de scoala.
INGREDIENTE:
(pentru 16 bucati)
50 g faina + 2 linguri pentru tapetare
2 linguri nuca de cocos
50 g zahar
1 plic zahar vanilat
60 unt topit + 10 g pentru tapetare
2 oua
1/2 lingurita praf de copt
1 praf de sare
10 ml lapte
cateva picaturi esenta de vanilie
Pentru decor:
50 g ciocolata alba
30 g nuca de cocos
PREPARARE:
Pentru inceput mixam ouale cu zaharul si laptele pana cand devin o crema pufoasa. Adaugam untul topit, esenta de vanilie, apoi incorporam usor nuca de cocos si faina amestecata in prealabil cu praful de copt si un praf de sare.
Punem compozitia cu o lingura in formele de madeleine tapetate cu unt topit si faina. Dam la cuptor pentru 8-10 minute, la 200°C, pana devin aurii.
Lasam sa se raceasca 5 minute in forme, apoi le scoatem si le decoram cu putina ciocolata alba topita cu o lingura de lapte. Peste ciocolata pudram cu nuca de cocos.
Nu-i asa ca sunt irezistibile? Eu le-am pregatit special pentru provocarea lunii februarie.
Iata-le pregatite de Ana Simion. Multumesc! <3
Cristina sunt minunate… Trebuie sa imi iau neaparat o astfel de tava…
Multumesc, Irina!
Ce bune sunt..Si tare dragutele!
Multumesc!
Vreau si eu o forma d-asta!!! :))
Super buni trebuie sa fie..
Pupici
Simona, se gasesc si in Romania. Te pup!
Dau eu cafeaua dimineata daca mai ai ceva din ele:)
Nu mai am dar fac repede inca o tura…
Ador madlenele!
Spe sa-mi gasesc si eu o forma sa le incerc cum se cuvine 🙂
Te pup
Te pup, Mimmi!