fbpx

RETETE RECENTE

TORT CU TREI STRATURI DE CIOCOLATA

August 6, 2014 | CATEGORIA

tort-cu-3-straturi-de-ciocolata-00 

Azi www.divainbucatarie.ro implineste 4 ani! Special pentru aceasta aniversare am pastrat reteta unui tort pe care il ador.

Va multumesc din suflet pentru ca ati fost alaturi de mine si ati incercat retele mele, va imbratisez si va ofer virtual o felie de tort cu trei straturi de ciocolata. 🙂

INGREDIENTE:

(pentru un tort 22*33 cm)

Pentru blat:

100 g unt

60 g ciocolata neagra

1 lingura de lapte

50 g faina

1 lingurita praf de copt

150 g zahar brun

2 pachete zahar vanilat

1 praf de sare

20 g praf de cacao neagra

1 ou + 1 albus

1/2 lingurita esenta de vanilie

Pentru crema:

Stratul de ciocolata neagra:

300 g ciocolata neagra

200 g frisca lichida

2 foi gelatina

Stratul de ciocolata cu lapte:

500 g ciocolata cu lapte

250 g frisca lichida

5 linguri lapte

2 foi gelatina

Stratul de ciocolata alba:

300 g ciocolata alba

250 g frisca lichida

50 ml lichior ciocolata alba

4 foi gelatina

Pentru decor:

50 g ciocolata

1-2 linguri lapte

1 cutie decoruri de ciocolata

 PREPARARE:

Incepem sa pregatim blatul. Topim untul si il lasam sa raceasca. Amestecam ingredientele solide (faina, praful de copt, zaharul brun, 1 pachet zahar vanilat, sare si cacao) intr-un castron. Batem un ou, turnam untul topit si racit peste ou, apoi adaugam treptat ingredientele solide. Incorporam ciocolata topita la baine marie cu o lingura de lapte, iar la final albusul batut spuma tare.

tort-cu-3-straturi-de-ciocolata-1tort-cu-3-straturi-de-ciocolata-2

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si il coacem in cuptorul preincalzit la 180°C in jur de 15 minute (pana trece testul cu scobitoarea).

tort-cu-3-straturi-de-ciocolata-3

Incepem sa pregatim pe rand fiecare crema de ciocolata. Topim la baine-marie ciocolata neagra cu 3 linguri de lapte, apoi o mixam cu frisca 150 ml. Punem foile de gelatina in apa rece pentru 5-7 minute. Incalzim 50 ml frisca lichida (avem grija sa nu ajungem la temperatura de fierbere), punem foile de gelatina in frisca, mixam rapid si o incorporam cat putem de rapid in ciocolata neagra, mixand la viteza maxima. Turnam crema peste blat, nivelam frumos si o dam la rece pana pregatim urmatoarea crema.

tort-cu-3-straturi-de-ciocolata-4

Pentru stratul cu ciocolata cu lapte procedam exact ca mai sus, pastrand 50 ml frisca lichida pentru a dizolva gelatina. Turnam ciocolata cu lapte peste ciocolata neagra, nivelam si dam iar la rece.

tort-cu-3-straturi-de-ciocolata-5

Pentru stratul cu ciocolata alba topim ciocolata alba cu lapte la baine-marie, o luam de pe foc si adaugam  lichiorul de ciocolata alba si 100 ml frisca lichida si mixam. Foile de gelatina inmuiate in apa le scurgem si le punem in 150 ml frisca lichida  incalzita pana aproape de temperatura de fierbere, apoi incorporam compozitia in crema de ciocolata. Turnam si ultimul strat de ciocolata al tortului, nivelam si dam la rece.

tort-cu-3-straturi-de-ciocolata-6

Pentru a decora marginea tortului topim ciocolata ungem marginile tortului cu aceasta si lipim ciocolata rasa sau alte decoruri realizate din ciocolata.

tort-cu-3-straturi-de-ciocolata-7

Il tinem la rece pana in momentul in care il vom taia.

tort-cu-3-straturi-de-ciocolata

Sa aveti pofta!

Telibasa Eugen mi-a scris ca “acest tort a dat pe spate toți invitații de paște!!! Super rețetă!!! Mulțumesc!!!” In plus, dl. Eugen ne face urmatoarea recomandare: “…..fiind un tort exclusiv ciocolată este f dulce,il recomand a se servi cu un sos de fructe de pădure care fiind acrișor ii taie din dulceață. O sa ramaneti uluiti de gust!!”

Felicitari! Iata tortul pregatit de dl. Telibasa Eugen cu alt decor:

Felicitar

 

Comentarii

  • Ile

    La mulți, mulți ani, multă inspirație și multe bucurii să-ți aducă blogul!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Ileana!

  • aurelia

    am tot respectul si aprecierea pentru munca ta.
    sa fii sanatoasa si sa te bucuri in continuare de satisfactiile ce ti le ofera pasiunea ta de a gati si de a ne oferi cu generozitate pe acest blog o sumedenie de .. fericiri 🙂 la multi ani si felicitari! divele au de obicei posete pantofi a la nu stiu ce designer vestit si sunt mereu bosumflate, ei bine tu esti o diva originala si cred ca esti o femeie vesela si stralucitoare prin frumusetea aparte conferita de darurile care le faci care ni le faci! sa fii iubita!
    aurelia,
    o mica …hoata a retetelor tale, macar ca nu le face chair pe toate dar e ca o fetita, se bucura de fotografiile care arata cu gatesti si isi umple sufletul de relaxare si uimire nu rareori!

    • diva in bucatarie

      Draga Aurelia, sincer ma emotioneaza cuvintele tale! Multumesc mult pentru aprecieri!

  • La multi ani si la cat mai multe retete delicioase! Eu sunt cu 2 luni mai “mare” ca tine…! Sarutari!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Sara! Te pup!

  • Mary Udrea

    La multi ani gustosi si deliciosi! ce tort fain ai facut!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Mary!

  • La multi ani!
    Un tort minunat, la fel ca toata munca ta!
    Te imbratisez cu drag! >:d<

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Gabi!

  • geanina raduta

    am incercat prajitura ta….din pacate nu a iesit..cred ca undeva este o greseala…cred ca trebuia sa mentionezi ca acele creme trebuiau lasate la racit …dupa care le adaugi pe blat..este frustrant..am muncit o gramada si nu iese cum trebuie…:((((

    • diva in bucatarie

      Nu am scris ca se lasa cremele la racit! “Turnam crema peste blat si o dam la rece pana pregatim urmatoarea crema”, este textul din reteta din care ar trebui sa se inteleaga ca fiecare crema se da la rece dupa ce este pusa peste blat. Este necesara racirea fiecareia (doar dupa ce se pun peste blat) pentru a se pastra stratul uniform.

  • Laura

    Vai peste ce-am dat! Stii ca tortul asta l-am cumparat saptamana trecuta din market? Ce bine ca ai reteta! E demential! Daca din magazin a fost bun, imi inchipui de casa ce grozav e? Esti o comoara de retete.

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Laura

    Tot eu

    • diva in bucatarie

      🙂

      • Laura

        Tot eu, dar s-a taiat mai sus intrebarea: cat cantareste o foaie de gelatina, ca eu am numai plicuri de 7gr si foi nu am vazut aici.

        • diva in bucatarie

          o foaie =2 g! 🙂

  • In sfarsit, am gasit o reteta minunata de tort MARE! Ziua mea va fi in 25 si imi trebuie un tort mare sa fie si… tort 😀 si sa tina loc si de prajituri. Ca in rest, mi-am listat cateva retete de fursecuri de-ale tale 🙂 De ele ma pot apuca si cu cateva zile bune inainte de Craciun, nu? Ca se pastreaza bine.
    Sper sa am norocul sa iese tortul asa frumos ca al tau 🙂
    Iti doresc sarbatori fericite si un an cu muuulte, multe retete pentru noi 🙂

    • diva in bucatarie

      Sarbatori fericite! Fursecurile le poti face cu 2 zile inainte, iar tortul cu 24 de ore inainte de a-l servi. La multi ani si sa ai o pterecere frumoasa!

  • Lumis

    Minunat,
    Este cem mai cel tort pe care l-am mancat vreodata.
    L-am facut de Craciun si o sa-l fac din nou de martisor.
    Felicitari si multumesc.

  • Alexandra

    Uite si reteta,acu o luna am avut tortul acesta la nunta mea si tuturor le-a placut,chiar ma intrebam daca nu cumva gasesc reteta ca sa il fac si acasa.Am sa incerc acum reteta,sper sa imi iasa

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *