Farfalle carbonara
Farfalle carbonara. Paste carbonara reteta. Reteta farfalle carbonara. Cum se face reteta de farfalle carbonara?
Farfalle carbonara
Farfalle carbonara. Reteta farfalle carbonara. Cum se face reteta de farfalle carbonara?
Reteta este foarte simpla, rapida si usor de pregatit.
Te poti bucura de o portie de paste delicioase si cremoase la cina, pregatite in timp foarte scurt.
Chiar daca in reteta clasica de paste carbonara se folosesc spaghetti, cu pastele acestea sunt sigura ca voi pe placul intregii familii.
Am folosit farfalle din grau dur de la Antonio di Vaio. Au o culoare aurie frumoasa ce ramane chiar si dupa ce au fost gatite.
Aduc un aport crescut de fibre si subtante nutritive, necesare pentru un regim alimentar echilibrat.
Daca si tie iti plac pastele farfalle iti las mai jos cateva retete:
- 1. Paste in sos de branza cu verdeturi
- 2. Paste cu carne tocata si sos de iaurt
- 3. Farfalle cu broccoli in sos alb cremos
- 4. Farfalle cu ton in sos de rosii
In ceea ce priveste reteta originala ai nevoie de guanciale (gusa de porc sau pancetta), dar pentru ca acestea se gasesc mai greu am ales bacon.
Este important ca acesta sa nu fie afumat.
Pentru ca reteta de farfalle carbonara sa iasa perfect aveti nevoie de parmezan (Parmigiano Reggiano), dar il puteti inlocui cu Pecorino Romano.
Se gasesc in toate marile supermarketuri.
Secretul acestei retete sta in combinarea pastelor cu oua, astfel incat sa ramana cremoase, cu gust bun.
Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de farfalle carbonara:
Ingrediente reteta farfalle carbonara:
300 g farfalle din grau dur Antonio di Vaio
3 l apa
3 lingurite sare
Pentru sos carbonara
3 galbenusuri
100 g parmezan ras fin
30 ml ulei masline
200 g bacon (guanciale)
Cum sa faci farfalle carbonara:
Las pentru inceput reteta de farfalle carbonara in format video. Mai jos gasiti explicatiile scrise.
Pentru inceput am pus pastele la fiert in apa cu sare. Le-am pus in apa cand aceasta a inceput sa clocoteasca si le-am fiert timp de 8 minute din momentulm in care apa a inceput sa clocoteasca.
Am oprit un polonic din apa in care fierb pastele pentru sos.
Pentru sos voi avea nevoie de 3 galbenusuri, asa ca le-am pus intr-un bol mai mare.
Le-am batut putin, apoi am turnat apa de la paste racita intre timp. Daca nu este racita ouale se pot coagula.
Dupa ce am amestecat bine am incorporat parmezanul ras fin.
Intr-o tigaie larga si adanca am incins 30 ml ulei de masline si am adaugat baconul. Reteta originala se face cu guanciale, dar cum acesta nu se gaseste usor am ales ingredientul pe care il puteti cumpara de oriunde.
L-am lasat pe foc pana cand s-a rumenit, apoi l-am scos din tigaie si am oprit focul. Chiar in acest moment am scurs pastele si le-am pus peste uleiul aromat.
Am amestecat, apoi am turnat sosul de oua cu parmezan. La final am adaugat baconul prajit si am amestecat.
Le-am impartit in boluri si am presarat parmezan si piper proaspat macinat.
Atat de simplu si atat de bun!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.