Sos romanesco

20 august 2023Diva in Bucatarie

Sos romanesco. Reteta de sos romanesco. Ce este sosul romenesco? Sfaturi utile pentru cel mai bun sos romanesco.

sos romanesco reteta diva in bucatarie c

Reteta de sos romanesco. Ce este sosul romenesco? Sfaturi utile pentru cel mai bun sos romanesco.

Acest sos din bucataria spaniola, din cea mai sudica zona din Catalonia, este atat de gustos ca se spune ca imbunataste tot ce atinge.

Acesta merge foarte bine cu peste, carne de pasare, tortilla spaniola sau legume prajite. Este extrem de versatil. Il poti manca chiar si cu paste sau oua posate.

Exista mai multe variante ale acestei retete, dar cele mai multe includ ardeiul copt, rosii prajite/coapte sau suc de rosii, nuci, usturoi, boia de ardei, ulei de masline si otet de sherry sau de vin rosu.

sos romanesco reteta diva in bucatarie b

Reteta de sos romanesco este extrem de simpla, dar ai nevoie de timp pentru coacerea ardeiului si curatarea de coaja a migdalelor.

Iata cateva sfaturi pentru a obtine cel mai bun sos romanesco:

  • 1. Ai nevoie de ardei grasi pe care ii poti pregati direct pe flacara aragazului sau ii poti coace in cuptor.
  • 2. Daca nu ai timp sa ii pregatesti poti apela la ardeii din borcan. cel mai adesea se folosesc migdale, dar poti sa combini migdalele cu alune de padure sau seminte de pin
  • 3. Se recomanda otetul de sherry, dar merge si otet de vin rosu.

Daca esti in cautare de retete de sosuri iti las retetele cele mai cautate in ultima luna pe site:

sos romanesco reteta diva in bucatarie c

Iata lista de ingrediente si modul de preprarare pentru reteta de sos romanesco:

Ingrediente sos romanesco:

1 ardei gras foarte mare -260g

80 g migdale decojite

40 g suc gros de rosii

20 ml otet de vin rosu

1 catel de usturoi

1 lingurita boia dulce afumata

sare dupa gust

piper proaspat macinat

Optional:

fulgi de ardei iute

patrunjel verde

Cum se face reteta de sos romanesco:

Am ales sa coc ardeiul pe flacara aragzului. Procedeul este mai rapid, mai usor si nu consum mult curent.

Cand pielea acestuia s-a inegrit, l-am luat de pe foc si l-am pus intr-un bol.

Am presarat sare, l-am acoperit 10 minute, apoi l-am curatat usor de pielita, cotor si seminte.

sos romanesco reteta diva in bucatarie 1sos romanesco reteta diva in bucatarie 2

Cat timp ardeiul s-a odihnit acoperit, am turnat apa fierbinte peste migdale puse intr-un bol.

Le-am lasat maxim 2 minute, apoi le-am scurs si am indepartat foarte usor coaja de pe acestea.

sos romanesco reteta diva in bucatarie 3sos romanesco reteta diva in bucatarie 4

Am pus toate ingredientele in bolul unui mixer si am mixat pana am obtinut o comopzitie fina, omogena.

Gusti si adaugi daca mai este nevoie otet sau sare.

sos romanesco reteta diva in bucatarie 5sos romanesco reteta diva in bucatarie 6

Servire sos romanesco:

Sosul romanesco este savuros, o adevarata incantare pentru papilele gustative.

Acesta poate fi servit scufundand preparatele in sos sau ca pasta tartinabila pentru sandvisuri si burgeri.

Merge de minune cu peste sau preparate la gratar. L-am mancat chiar si cu chipsuri. O nebunie!

Poate fi pastrat in frigider pana la trei zile.

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *