Vafe pufoase cu vanilie
Vafe. Vafe pufoase cu vanilie. Waffles. Gaufre. Reteta de vafe pufoase cu vanilie. Cum se gatesc vafe pufoase cu vanilie?
Vafe. Reteta de vafe pufoase cu vanilie. Cum se gatesc vafe pufoase cu vanilie?
Cum folositi vafe pufoase cu vanilie ramase? Sfaturi pentru a obtine cele mai bune vafe pufoase cu vanilie.
Aceste vafe pufoase cu vanilie sunt delicioase, moi la interior si crocante la exterior. Reteta este simpla si usor de facut.
Cu ajutorul acestor vafe pufoase cu vanilie poti transforma un mic dejun obisnuit in ceva special.
Sunt perfecte la micul dejun, cu topping in functie de preferinte sau ce aveti prin casa.
Imi plac aceste vafe pufoase cu vanilie insotite de sirop de artar si fructe de padure, dar poti sa folosesti si alte toppinguri: zahar pudra, miere de albine, crema de ciocolata, iaurt grecesc cu miere si nuca, inghetata sau frisca.
Reteta belgiana de vafe pufoase (gaufres, gaufre, waffle, gofre) este minunata. Ies pufoase si moi daca ai grija sa respecti cateva indicatii:
- Separa albusurile de galbenusuri
- Nu amesteci aluatul foarte mult
- Pui aluatul dupa ce aparatul s-a incins bine
- Nu blochezi inchizatoarea
Iti recomand sa incerci si alte retete de vafe/ clatite pufoase:
Acum iti las lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de vafe pufoase cu vanilie:
Ingrediente vafe pufoase cu vanilie:
(pentru 6 bucati)
300 ml lapte
120 ml ulei de floarea soarelui
2 oua mari (120g)
220 g faina
6 g praf de copt
30 g zahar
1 varf cutit sare
1 lingurita pasta de vanilie
1 lingurita rom sau esenta rom
Pentru servit vafe pufoase cu vanilie:
fructe de padure
sirop de artar sau miere de albine
Mod de preparare vafe pufoase cu vanilie:
Pentru a pregati vafe pufoase de casa ai nevoie doar de un aparat cu platane adanci antiaderente.
Atat de reteta, cat si modul de preparare, sunt foarte simple.
Pentru inceput am separat albusurile de galbenusuri.
Am amestecat galbenusurile cu lapte, ulei, pasta de vanilie si rom.
In alt bol am amestecat faina cu zahar si praful de copt.
Am turnat ingredientele lichide peste cele solide si am amestecat.
Am batut albusurile cu un varf cutit de sare pana au devenit o spuma alba mai tare.
Le-am incorporat in aluatul pregatit in prealabil amestecand usor.
Am acoperit vasul cu folie alimentara si l-am pus in frigider pentru 30 minute.
Am pornit aparatul. Cand s-a aprins indicatorul de temperatura am l-am uns cu o pensula cu putin ulei, apoi am pus cu un polonic mic aluat in mijlocul placii.
Iti recomand sa pui aluat cat vafa sa fie aproape plina, urmand sa se scurga dupa ce pui capacul.
Am inchis aparatul fara sa blochez inchizatoarea.
Dupa aproximativ 5 minute au fost gata.
Servire vafe pufoase cu vanilie:
Le lasi sa se raceasca putin apoi poti folosi toppingul preferat.
Daca raman le poti pastra 2-3 zile. Le poti reincalzi in cuptorul cu microunde.
Atat de simplu si atat de bun!
Le-am mancat cu mare pofta la micul dejun, dar pot fi puse si in pachetel sau le transformi intr-o gustare dulce langa cafea.
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.