Cheesecake fara coacere cu limete, soc si prosecco

10 august 2023Diva in Bucatarie

Cheesecake fara coacere cu limete, soc si prosecco. Eu l-am pregatit pentru a sarbatori 13 ani de la prima reteta postata in mediul online.

Cheesecake fara coacere cu limete, soc si prosecco d

Reteta cheesecake fara coacere cu limete, soc si prosecco.

Reteta de vara de cheesecake fara coacere cu limete, soc si prosecco.

Cheesecake fara coacere. Retete de cheesecake fara coacere. 

Cheesecake fara coacere cu limete, soc si prosecco d

Cheesecake fara coacere cu limete, soc si prosecco. Reteta cheesecake fara coacere cu limete, soc si prosecco. Reteta de vara de cheesecake fara coacere cu limete, soc si prosecco. Cheesecake. Retete de cheesecake. 

Cheesecake fara coacere cu limete, soc si prosecco este un desert fin, usor si racoritor, perfect pentru evenimente, pentru zilele de vara dar si pentru simplul rasfat al celor dragi.

Eu l-am pregatit pentru a sarbatori 13 ani de la prima reteta postata in mediul online.

Mi se pare desertul perfect pentru orice eveniment in zile toride de vara, cand vrei sa stai departe de cuptor, dar cu siguranta il voi face si pentru noaptea de Anul Nou.

Are toate elementele pe care le intalnesti si in cocktailul Hugo, asa ca initial l-am numit Hugo Cheesecake. 

Cheesecake fara coacere cu limete, soc si prosecco este usor dulce, aromat si perfect racoritor.

Se pregateste mai usor si mai rapid decat cel care are nevoie de coacere si nu exista riscul sa nu iasa.

Cheesecake fara coacere cu limete, soc si prosecco b

Crusta de biscuiti ramane delicata cu gust de unt, iar crema catifelata, ca un mousse de branza, pastreaza mult mai bine aromele si parfumul de limeta si menta.

Exista cateva secrete pentru ca acest cheesecake fara coacere cu limete, soc si prosecco sa iasa perfect:

  • 1. Este de preferat sa folosesti zahar pudra. Cel granulat alb poate influenta textura, iar cel brun schimba culoarea si inflenteaza textura compozitiei de branza.
  • 2. Smantana pentru frisca trebuie sa aiba o grasime de minim 30%.
  • 3. Mixezi smantana pentru frisca cu branza pana se ingroasa.
  • 4. Folosesti gelatina pudra pentru compozitia de branza. Cand o dizolvi la bain-marie pui si 2 linguri crema de branza alaturi. Se va incorpora mai usor si nu se va intari rapid.

Daca iti plac retetele de cheesecake fara coacere iti las mai jos si alte retete pentru a te inspira:

Cheesecake fara coacere cu limete, soc si prosecco felie

Iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de cheesecake fara coacere cu limete, soc si prosecco:

Ingrediente cheesecake fara coacere cu limete, soc si prosecco:

(forma cu diametrul de 20cm)

Pentru baza de biscuiti:

300 g biscuiti digestivi

120-130 g unt

Pentru crema de branza:

250 g mascarpone

500 g ricotta

200 ml smantana pentru frisca minim 30% grasime

90g zahar pudra

18 g gelatina pudra

50 ml apa rece

50 ml sirop concentrat de soc

50 ml prosecco

coaja rasa de la 2 limete

sucul de la 1 limeta mare

10 frunze mari de menta

1/2 lingurita extract natural de lamaie (esenta de lamaie)

Pentru topping:

20 ml din siropul de prosecco cu soc si menta de mai sus

100 ml prosecco

30 ml sirop concentrat de soc

1 plic gelatina incolora pentru glazura

Pentru decor:

felii de limeta

frunze de menta

Cum se face reteta de cheesecake fara coacere cu limete, soc si prosecco:

Las pentru inceput reteta in format video. Mai jos gasesti explicatiile scrise:

Crusta corecta se obtine doar cu biscuiti digestivi. I-am pasat pana s-au sfaramat complet, apoi i-am pus intr-un bol. Am turnat untul topit si racit peste ei si am amestecat intai cu o spatula, apoi cu mana pana s-au omogenizat.

cheesecake fara coacere cu limete, soc si prosecco 1

Daca strangeti in pumn compozitia si ramane stabila, dar se si destarama usor, crusta va avea textura perfecta.

Am pus biscuitii in tava si i-am nivelat apasand cu mana atat pe peretii formei, cat si pe baza acesteia.

Am pus forma in frigider pana am pregatit crema.

cheesecake fara coacere cu limete, soc si prosecco 2

Intr-un vas adanc am pasat frunzele de menta, coaja rasa de limete, extractul de lamaie, prosecco, siropul concentrat de soc si sucul de limeta.

cheesecake fara coacere cu limete, soc si prosecco 3

Am pus intr-un vas adanc branzeturile si zaharul pudra, apoi am incorporat smantana pentru frisca in cateva transe.

Cand am obtinut o consistenta groasa am turnat 100 ml din compozitia de prosecco cu soc si limeta si am mixat pana s-a omogenizat.

cheesecake fara coacere cu limete, soc si prosecco 4

In acest moment am hidratat gelatina cu apa rece. Am amestecat si am lasat-o pana s-a intarit.

cheesecake fara coacere cu limete, soc si prosecco 5

Am mutat-o intr-o oala mica, am adaugat 2 linguri din crema de branza si le-am pus la bain-marie.

cheesecake fara coacere cu limete, soc si prosecco 6

Le-am lasat pe foc pana s-au dizolvat complet, apoi le-am turnat peste crema de branza si am mixat rapid.

cheesecake fara coacere cu limete, soc si prosecco 7

Am scos crusta de biscuiti din frigider si am turnat crema de branza peste ea. Am nivelat si am pus forma in frigider.

cheesecake fara coacere cu limete, soc si prosecco 8

Pentru un aspect mai frumos am pregatit o glazura din gelatina transparenta pentru décor, prosecco, sirop concentarat de soc, 30 ml din siropul pregatit la inceput.

Am lasat pe foc pana cand compozitia a devenit lichida si era aproape de punctul de fierbere. L-am luat de pe foc si am turnat rapid peste cheesecake.

Am decorat rapid cu sferturi de felii de limeta, caci gelatina se intareste in maxim 1 minut.

cheesecake fara coacere cu limete, soc si prosecco 9

Am pus cheesecake fara coacere cu limete, soc si prosecco la frigider pentru 6 ore, apoi am indepartat peretii detasabili ai formei si hartia de copt ce a impiedicat crusta sa se lipeasca de forma.

Am pus cateva frunze de menta ca decor final.

Este senzational de gustos si aromat, cu grust proaspat si racoritor.

Textura este moale si catifelata.

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *