Cheesecake cu ciocolata alba si lamaie

6 mai 2016Diva in Bucatarie

Cheesecake cu ciocolata alba si lamaie. 100-120 g unt (in functie de tipul biscuitilor este posibil sa avem nevoie de 120 g unt, dar folosim in general 100 g)

Acest cheesecake cu ciocolata alba si lamaie l-am pregatit pentru sarbatorile ce abia au trecut. Crema de branza are o aroma deosebita si un gust senzational. Se pregateste foarte usor, fara coacere, asa ca in maxim 30 minute este la frigider si asteapta sa fie decorat inainte de a fi servit.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

300 g biscuiti divestivi

100-120 g unt (in functie de tipul biscuitilor este posibil sa avem nevoie de 120 g unt, dar folosim in general 100 g)

Pentru crema:

450 g branza de vaci sau ricotta

250 g mascarpone

120 g zahar pudra

250 g frisca naturala (poate fi si smantana pentru frisca)

1 ciocolata alba

1 fiola esenta lamaie

coaja rasa de la 1 lamaie

2 linguri limoncello

120 ml lapte

20 g gelatina

PREPARARE:

Biscuitii pisati sau macinati ii amestecam cu unt,  ii frecam in mana pentru a intra bine untul in ei, apoi ii punem intr-o forma cu pereti detasabili. Apasam cu fundul unui pahar sau cu degetele, astfel incat acestia sa se lipeasca bine si sa obtinem o baza omogena.

cheesecake-cu-ciocolata-alba-si-lamaie-1cheesecake-cu-ciocolata-alba-si-lamaie-2

Mixam branza de vaci (ricotta) cu mascarpone si zahar pudra, apoi adaugam ciocolata alba topita (la baine marie sau la microunde cu 2 lingurite lapte), esenta de lamaie, coaja rasa si limoncello. Hidratam gelatina pudra cu lapte,o lasam in jur de 3-4 minute, apoi o dizolvam la baine-marie. Pentru a fi incorporata usor adaugam 2 linguri din crema de branza la baine- marie, amestecam bine, astfel incat si aceasta sa devina fluida.

cheesecake-cu-ciocolata-alba-si-lamaie-3acheesecake-cu-ciocolata-alba-si-lamaie-4

Turnam branza cu gelatina peste crema de branza cu ciocolata, mixam la viteza mare, apoi incorporam frisca si amestecam. Punem crema de branza cu ciocolata alba si lamaie peste biscuiti si dam la rece pentru minim 4 ore. Il decoram dupa inspiratie.

Simplu si delicios!

Daca va place reteta, puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro

Va invit sa va abonati la canalul de You Tube pentru mai multe retete simple si delicioase:

Daca va place sa impartasiti retetele voastre va invit in grupl Gatesc cu prietenii. 

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Buna,
    As recomanda ca in urm retele sa fie furnizate mai multe detalii, mai ales pt incepatori.
    De exemplu:
    – untul se adauga topit sau nu ( ambele variante se practica)
    -cata ciocolata este necesara ( 100g; 200g)? nu este specificat.
    -gelatina- face referinta la foi sau la cea de la pliculete?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *