Spaghetti cu sos de rosii in unt si pui
Spaghetti cu sos de rosii in unt si pui. Adugam rosiile pasate, busuiocul tocat, oregano, scortisoara si zahar, iar usturoiul il punem dupa 3-4 minute.
Cea mai simpla reteta poate deveni una super gustoasa daca avem grija sa ii adaugam acel lucru ce aduce savoare. In acest caz untul si puiul sunt secretul ce transforma banalul sos de rosii intr-un sos deosebit. Iata cat de simplu se poate obtine:
INGREDIENTE:
300 g spaghetti
50 g unt
3 linguri ulei
1 bucata piept de pui
sare
piper
cimbru
600 g pulpa de rosii
cateva frunze busuioc
1/2 lingurita oregano
1 varf cutit scortisoara
1 lingurita zahar
2-3 catei usturoi pisati
Pentru servit:
frunze busuioc
parmezan ras fin
PREPARARE:
Pieptul de pui il spalam, il taiem in jumatate, apoi il asezonam cu sare, piper si cimbru. Topim untul in ulei, apoi calim bucatile de piept de pui pe ambele parti. Cand bucatile de carne sunt rumenite le pastram in cuptorul preincalzit la 100°C pana sunt gata pastele, ce vor fi puse la fiert in apa cu sare in acest moment.
Adugam rosiile pasate, busuiocul tocat, oregano, scortisoara si zahar, iar usturoiul il punem dupa 3-4 minute.
Lasam inca 4-5 minute la foc mic, cu capac. Scurgem pastele, apoi le punem peste sos si avem grija sa le acoperim cu sos.
Punem pastele in farfurie, adaugam pieptul de pui, parmezan si frunze de busuioc.
Pofta buna!
Daca va place reteta, puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro