fbpx

RETETE RECENTE

WAFFLE CU CARTOFI, CASCAVAL SI SUNCA – GAUFRE APERITIV

October 7, 2020 | CATEGORIA

Waffle cu cartofi, cascaval si sunca – reteta de gaufre aperitiv cu cartofi, branza si sunca – o idee foarte buna pentru reciclarea piureului de cartofi ramas sau pregatite special pentru mic dejun sau gustare.

Waffle sau Gaufre sunt cunoscute si sub numele de vafe, waffles, gofre.

Reteta acestor waffle sarate este simpla si usor de pregatit. Chiar si un copil o poate pregati.

Pentru a obtine waffle cu cartofi cat mai gustoase trebuie sa urmati cateva sfaturi:

  • 1. In functie de tipul de cartofi si cata apa absorb in timpul fierberii puteti ajusta cantitatea de faina, puteti folosi doar un ou, ideea este sa obtineti un aluat putin curgator dar destul de gros. Daca ati fiert cartofii din greseala prea mult si au prea multa apa, puteti sa radeti prin razatoarea cu gaura mare jumatate din cantitea de cartofi, iar jumatate o pasati si amestecati cu restul ingredientelor.
  • 2. aluatul se pune doar dupa ce ati incins aparatul. Incepeti din centru, dar nu umpleti forma.
  • 3. Nu deschideti aparatul prea repede, caci se pot rupe. Asteptati sa se evapore aburii creati de lichidul din aparat.
  • 4. laptele trebuie sa fie gras (3.5% grasime) si caldut.
  • 5. daca nu aveti cascaval puteti folosi mozzarella sau alt tip de branza care se topeste
  • 6. puteti incalzi waffle la cuptor daca le-ati pregatit cu cateva ore inainte. Vor deveni mai crocante la exterior.
  • 7. Puteti adauga fulgi de ardei iute (1/4 lingurita) daca va place mancarea picanta

Cei care iubesc waffle si le pregatesc adesea pentru micul dejun, pachetel sau pentru gustari in varianta dulce vor fi incantati si de aceste waffle cu cartofi, cascaval si sunca.

Daca vreti sa incercati si alte retete de waffle pregatite de mine puteti incerca urmatoarele retete:

Aceste waffle cu cartofi, cascaval si sunca sunt foarte gustoase si va spun sincer ca in ziua in care am facut reteta prima oara am repetat-o si le-am mai facut inca o data pentru cina. Pregatirea aluatului o faceti rapid daca aveti cartofii fierti.

Eu nu am folosit praf de copt, dar daca tineti sa o faceti puteti pune maxim 5 g. Nu folositi bicarbonat caci se va simti gustul. Retetele vechi, autentice, de waffle contineau drojdie, dar aceasta a fost inlocuita in timp de praf de copt.

Noi am mancat la micul dejun aceste waffle cu cartofi, cascaval si sunca cu un ou posat, iar la cina am pus langa ele o felie de bacon prajita si o salata de rosii si castraveti.

Puteti sa le insotiti si de alte toppinguri: branza sarata, crema de branza, omleta, prosciutto, sunca sau alte mezeluri, avocado, guacamole, ton. Puteti sa le transformati in sandwich, sau le mancati ca atare.

Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru waffle cu cartofi, sunca si cascaval, pentru experinte noi si savuroase in bucatarie ce vor aduce necesarul de energie pana la orele pranzului.

 

INGREDIENTE:

(pentru 6 buc.)

270-300 g cartofi

sare

20 g unt

100 ml lapte

2 oua mici

60 g faina

60 g cascaval ras prin razatoarea mare

50 g sunca slaba taita cuburi mici

piper proaspat macinat

3-4 fire chives sau ceapa verde

Optional: 5 g praf de copt

2 lingurite ulei pentru uns forma

PREPARARE:

Am fiert cartofii curatati si taiati in cuburi mari in apa cu sare pana cand a intrat furculita usor in ei. I-am pasat ca pentru piure cu unt si lapte caldut si am asezonat cu sare si piper.

Am turnat peste acestia, cand s-au racit usor ouale batute, apoi am incorporat faina.

Am amestecat pana la incorporarea completa.

Am adaugat cascavalul ras, sunca taiata cuburi mici, verdeturile tocate marunt. Am incins aparatul, l-am uns cu o pensula cu ulei, apoi am pus 2 polonice foarte mici in centru formei.

Am pus capacul si am lasat pana s-au rumenit frumos pe ambele parti.

Arata incredibil de frumos si sunt foarte gustoase.

Sper sa le incercati si voi.

Comentarii

  • Hm merge foarte bine la micul dejun , incer sa introduc si eu in meniu aceasta reteta ! Multumesc mult !

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *