Paste cu carne tocata si sos de iaurt este probabil una din combinatiile cele mai surprinzatoare, dar cu siguranta una din cele mai placute.
Aromele, gusturile si texturile pe care le vei intalni in aceasta reteta te vor convinge ca merita sa experimentezi retete noi cat mai des.
Pentru ca reteta de paste cu carne tocata si sos de iaurt sa iasa delicioasa trebuie sa ai grija sa fierbi pastele corect.
Pentru fiecare 100 g de paste foloseste 1 l de apa si 1 lingurita de sare.
Am citit la un moment dat ca italienii recomanda ca apa in care fierb pastele sa aiba gustul marii. Adica sa fie bine sarata!
Fierbi pastele cat sa ramana al dente, asa ca iti recomend sa respecti indicatiile de pe pachet.
Nu trebuie sa pui ulei in apa in care fierb, dar nici pe paste dupa ce le scurgi, caci sosul nu se va mai lipi de acestea.
Pentru a pregati reteta de paste cu carne tocata si sos de iaurt ai nevoie de trei ingrediente principale:
Pentru a profita la maxim de gustul lor trebuie sa le fierbi conform instructiunilor de pe pachet, astfel incat sa ramana al dente.
Daca ti se pare ca aroma de usturoi proaspat poate fi prea puternica poti sa il inlocuiesti cu pudra de usturoi.
Daca si tie iti plac combinatiile surprinzatoare, in retetele de paste te invit sa incerci si alte retete.
Reteta de paste cu carne tocata si sos de iaurt mi-a fost inspirata de povestea filmului Elementar, cea mai noua productie Disney si Pixar.
Ardeiul iute si iaurtul au fost pentru mine elementul de foc si cel de apa. Merg foarte bine impreuna.
Iti las mai jos liste de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de paste cu carne tocata si sos de iaurt:
Ingrediente paste cu carne tocata si sos de iaurt:
(pentru 6 persoane)
320 g farfalle cu ou de la Paste Baneasa
Pentru sosul de carne tocata:
650 g carne tocata de vita
50 ml ulei de masline
1 ardei iute
1 ceapa de marime medie
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper proaspat macinat
1/2 lingurita scortisoara
1 lingura oregano uscat
1 lingura boia dulce
2 catei usturoi dati prin presa
200 ml apa
30 g seminte de pin
1/2 legatura patrunjel verde
Pentru sosul de iaurt:
300 g iaurt
1/2 lingurita sare
sucul de la jumatate lamaie
1 catel usturoi dat prin presa
Mod de preparare paste cu carne tocata si sos de iaurt:
Pentru inceput iti las reteta in format video.
Iaqta si explicatiile scrise:
Am inceput cu pregatirea sosului. Am tocat o ceapa medie cat mai marunt.
Am taiat un ardei iute pe jumatate si am indepartat semintele si filamentele.
In uleiul incins am calit ardeiul iute pana am simtit mirosul acestuia.
L-am scos si am adaugat ceapa.
Cand aceasta a devenit sticloasa si s-a inmuiat am pus carnea tocata de vita.
Dupa 2-3 minute am pus sare, piper proaspat macinat, boia dulce de ardei, scortisoara si oregano uscat.
Am amestecat si am prajit carnea in jur de 5 minute.
Am adaugat 2 catei de usturoi dati presa, apoi am adaugat 200 ml apa.
Am pus capacul si am lasat sa fiarba la foc mediu 20 minute, apoi fara capac inca 5 minute.
In acest timp am pus pastele la fiert in apa cu sare. Le-am fiert 8 minute din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca.
Am pregatit sosul de iaurt amestecand iaurtul cu usturoi dat prin presa, sare si suc de lamaie.
Am pus pastele scurse peste carnea tocata, am oprit focul si am amestecat.
Am presarat seminte de pin usor prajite si patrunjel tocat. Am amestecat si am imaprtit pastele in farfurii.
La final am pus sosul de iaurt ce merge de minune cu paste si carnea tocata placut aromata.
Am mai presarat putin patrunjel verde pentru decor.
Iti propun sa pasesti in afara elementului tau si sa sarbatoresti lansarea celei mai noi producții Disney și Pixar, Elementar, exclusiv la cinema!
Vara aceasta te invitam sa descoperi gusturi elementare prin combinatii surprinzatoare. Reteta aceasta este una din propunerile noastre.
Cumpără cel puțin 2 produse Băneasa participante în promoție și participă la tombolă!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Comentarii