Paste cu sos roz, ciuperci si mozzarella

16 iunie 2022Diva in Bucatarie

Paste cu sos roz, ciuperci si mozzarella

paste cu sos roz ciuperci si mozzarella v

Paste cu sos roz, ciuperci si mozzarella, reteta simpla si gustoasa

Pastele cu sos roz, ciuperci si mozzarella sunt pur si simplu atat de simple si bune incat vei cere portie dubla.

Daca nu ai mancat pana acum paste cu sos roz vei avea o mare bucurie cand vei decoperi cat de armonios se combina sosul de rosii cu smantana.

Sosul este cremos, savuros si fin, fara sa fie prea bogat si greu.

Ar fi bine sa alegi un sos de rosii cu o consistenta mai groasa, dar nu vei folosi pasta de rosii.

Poti folosi chiar si pulpa de rosii din conserva pe care o vei pasa cu un blender.

Culoarea sosului roz va fi influentata de tipul de sos de rosii si cantitatea de smantana.

Daca adaugi si putina smantana grasa cu siguranta va bate mai rapid in roz, dar gustul va fi usor modificat, fiind putin mai acid.

paste cu sos roz ciuperci si mozzarella o

Pentru acest tip de sos cel mai bine merg pastele mici, asa ca am ales unele foarte mici, indragite de copii: Farfallini din grau dur de la Antonio di Vaio.

paste cu sos roz ciuperci si mozzarella divainbucatarie f

Imi plac pastele Antonio di Vaio si le-ati mai vazut in retetele mele:

  1. paste cu sos cremos de creveti si rosii
  2. paste cu piept de pui si ciuperci in sos alb
  3. penne alla vodka
  4. paste cu piept de pui si sos de ceapa

Reteta mea de paste cu sos roz, ciuperci si mozzarella are sosul mai cremos si mai lipicios de la bucatele mici de mozzarella adaugate spre finalul gatirii.

Daca vrei poti adauga si putin parmezan ras, dar eu il prefer doar in farfurie, la final.

Pentru ca preparatul final sa arate frumos in farfurie am taiat ciupercile de marime medie, astfel incat dupa gatire, prin micsorarea volumului, acestea sa nu fie mai mari decat pastele.

Imi place forma si marimea pastelor Farfallini de la Antonio di Vaio, ca niste fundite mici.

paste cu sos roz ciuperci si mozzarella divainbucatarie ADV o

Copiii cu siguranta sunt incantati de acest tip de paste, cu gust bun, dar si adultii vor declara ca pastele cu sos roz, ciuperci si mozzarella sunt preferatele lor.

Daca vrei sa te convingi si tu ca aceasta reteta simpla este cu adevarat savuroasa iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare:

INGREDIENTE:

(pentru 3 portii generoase)

250 g Paste Farfalline din grau dur de la Antonio di Vaio

30 ml ulei

1 ceapa medie

120 g ciuperci champignon

300 ml suc de rosii

3 lingurite sare

1/4 lingurita piper proaspat macinat

1 lingurita oregano

1 lingurita zahar

300 ml smantana pentru gatit 32% grasime

100 g bilute de mozzarella

busuioc pentru decor

Optional: parmezan pentru servit

PREPARARE:

Reteta este simpla, delicioasa si este gata in 30 min.   Iti las pentru inceput modul de preparare in format video.

Te invit sa te abonezi la canalul meu de YouTube.

Iata si explicatiile scrise:

Gatire ciuperci

Pentru inceput am tocat ceapa cat mai marunt, apoi ciupercile in cuburi de aproximativ 1 cm.

Acestea vor scadea in volum dupa gatire.

paste cu sos roz ciuperci si mozzarella 1

Am incins uleiul intr-o tigaie si am calit ceapa pana a devenit sticloasa si s-a inmuiat.

Am adaugat ciupercile si le-am sotat pana nu au mai lasat apa si s-au rumenit putin.

paste cu sos roz ciuperci si mozzarella divainbucatarie 2

Apoi am adaugat sucul de rosii, apoi sare, piper, oregano si zahar.

paste cu sos roz ciuperci si mozzarella divainbucatarie 3

Adaugare smantana

Am turnat si smantana pentru gatit si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.

Am lasat sa fiarba in jur de 7-8 minute sau pana cand sosul a inceput sa capete consistenta.

paste cu sos roz ciuperci si mozzarella divainbucatarie 4

Fierbere paste

Separat am pus 2.5 l de apa la fiert. Cand a dat in clocot am adaugat 2.5 lingurite de sare, apoi am turnat pastele si le-am lasat sa fiarba cu 1 minut mai putin decat timpul indicat pe pachet.

paste cu sos roz ciuperci si mozzarella divainbucatarie 5

In acest timp am taiat bilutele de mozzarele in 4 sau in 8.

Bucatile mai mici se vor topi in sos.

Am pus pastele fierte peste sos si am adaugat si 300 ml din apa in care acestea au fiert.

In continuare am amestecat, am pus mozzarela si am mai lasat 1-2 minute pe foc, amestecand usor pentru ca o parte din branza sa se topesca.

paste cu sos roz ciuperci si mozzarella divainbucatarie 6

Servire

Am oprit focul si am presarat busuioc proaspat.

Le-am mancat imediat cu mare pofta!

paste cu sos roz ciuperci si mozzarella divainbucatarie ADV V

Poti sa mai presari in farfurie si putin parmezan.

Pastele cu sos roz, cu ciuperci si mozzarella, sunt foarte gustoase si sunt iubite de toata familia, de la mic la mare.

Daca iti plac si tie lasa-mi un comentariu!

Te astept in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase, unde poti posta ceea ce gatesti.

Ma gasesti si pe Instagram – daca apesi aici.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *