Daca esti in cautarea unei idei de retete de aperitiv ce poate fi transformat in mic dejun, gustare sau pachetel, ei bine briosele sarate sunt o idee foarte buna.
Le poti servi la orice petrecere sau la o masa cu prietenii, langa un pahar de bere.
Aceste briose aperitiv cu branzeturi bavareze si ardei gras sunt atat de bune incat vei gasi mereu motive ca sa le refaci.
Sunt gustoase, pline de branzeturi bune, aromate si au marea calitate de a se face foarte usor.
Briosele aperitiv cu branzeturi bavareze vor disparea repede de pe masa! Sunt visul oricarui iubitor de branzeturi bavareze.
Am folosit specialitati original bavareze: Dorblu de la Kaserei Champignon, Aplenhain Camembert, Goldsteig Emmentaller.
Branzeturile bavareze sunt probabil cele mai indragite produse nu doar in Bavaria, ci si la noi.
Poti citi mai multe despre branzeturile bavareze daca apesi aici.
Branza cu mucegai albastru este o delicatesa, apreciata de iubitorii de branzeturi.
Are o consistenta cremoasa, gust bun, delicat si picant.
Aplenhain Camembert este o branza cu traditie, gustoasa din ingrediente de calitate, fara potentiatori de arome, coloranti sau conservanti.
Odata cu inaintarea in maturare devine mai picant. Acesta se matureaza in continuare şi in frigider.
Goldsteig Emmentaller are o usoara aroma de nuci si este o adevarata bucurie pentru papilele gustative.
Este o branza versatila, asa ca doar imaginatia poate fi limita pentru a o aduce in gustari gustari, sandwichuri sau feluri principale.
Anul trecut am pregatit un platou cu aperitive fara coacere cu branzeturi bavareze. Poti vedea ce bunatati am facut daca apesi aici.
Daca iubesti branzeturile poti vedea cum se face un platou cu acestea daca apesi aici.
Briosele aperitic cu branzeturi bavareze si ardei gras unt savuroase atat calde, cat si reci.
Daca as putea sa va transmit prin ecran gustul si mirosul nu v-ati mai indeparta de ecran.
Din fericire pregatirea lor nu dureaza mai de 10 minute, asa ca le poti face si tu.
Am folosit ardei gras rosu pentru un plus de culoare. Daca nu iti place poti sa nu pui.
Nu am adaugat verdeturi pentru ca nu mi s-a parut suficient ardeiul, dar daca vrei poti sa pui patrunjel sau cimbru proaspat.
Busuiocul nu merge in combinatie cu branzeturile folosite de mine.
Am folosit doar 6 g praf de copt, dar poti folosi si faina care creste singura, praful de copt fiind deja incorporat si dozat.
Exista un mic secret pentru ca aceste briose sa creasca mari si frumoase: branzeturile nu le adaug in aluat, le pun direct in forma de briose.
Un sfat util pentru toate tipurile de briose cu branzeturi care se topesc: se folosesc forme din silicon sau tapetetzi tava de briose cu ulei si faina.
Branza topita poate fi desprinsa usor de peretii formei, caci de hartie se deslipesc foarte greu sau deloc.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de briose aperitiv cu branzeturi bavareze si ardei:
INGREDIENTE:
(Pentru 12 buc)
3 oua mici (130 g)
250 ml lapte
40 ml ulei
sare
piper proaspat macinat
250 g faina
6 g praf de copt
60 g Dorblu de la Kaserei Champignon
60 g Aplenhain Camembert
60 g Goldsteig Emmentaller
50 g ardei gras rosu
PREPARARE:
Mi-am pregatit ingredientele la indemana astfel incat pregatirea sa nu dureze mai mult de 10 minute.
Eu folosesc oua de tara mici. In comert acestea sunt mai mari, asa ca poti folosi doar doua oua.
Am spart ouale intr-un bol si le-am mixat cu sare pana si-au dublat volumul.
Am adaugat laptele, apoi uleiul, apoi am incorporat faina amestecata cu praf de copt.
Am taiat ardeiul gras in cuburi foarte mici. Daca lasa apa tamponeaza bine cu un prosop de hartie.
Am taiat branzeturile bavareze in cuburi de marime mica.
Am cantarit de doua ori Goldsteig Emmentaller caci nu m-am putut abtine sa nu iau cateva cuburi pe masura ce le taiam.
Dupa ce am taiat branza cu mucegai albastru Dorblu de la Kaserei Champignon am spalat cutitul, apoi am taiat si camembertul.
Daca te grabesti poti doar sa schimbi cutitul.
Am pus cate o lingura din aluat in toate formele, apoi am presarat ardei gras si un strat din toate branzeturile bavareze.
Am acoperit cu putin aluat si am repetat operatiunea, iar la final am acoperit cu aluat toate branzeturile.
Formele au fost umplute doar 3/4 din volumul lor.
Am copt briosele apertiv cu branzeturi bavareze si ardei gras in cuptorul preincalzit la 190° C timp de 30 minute (fara ventilatie).
Aluatul va creste, iar branzeturile vor iesi ca un mic vulcan in fiecare briosa.
Mi se pare fascinant sa vezi cum se coc si se umfla aluatul.
Au iesit foarte gustoase si le-am mancat cu mare pofta.
Langa aceste briose aperitiv cu branzeturi bavareze merge foarte bine o bere bavareza.
Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube. Nu uita sa apasi pe clopotel ca sa fii notificat cand postez o reteta noua.
Iti las mai jos o reteta de saratele in care poti adauga Goldsteig Emmentaller.
Ma gasesti si pe Instagram – daca apesi aici.
Comentarii