Salata italiana de paste
Salata italiana de paste. Reteta este foarte simpla si foarte usor de facut, gata in maxim 20 minute. Este satioasa, savuroasa si aromata.
Salata italiana de paste. Salata de vara cu paste si legume. Salata rapida si usoara din paste tricolore cu mozzarella, rosii, ardei si salam italian. Salata de paste tricolore. Salata cu paste colorate natural.
Reteta este foarte simpla si foarte usor de facut, gata in maxim 20 minute. Este satioasa, savuroasa si aromata.
Vedetele acestei retete de salata italiana de paste sunt pennele tricolore ce aduc un plus de culoare si gust.
Am folosit paste tricolore din grau dur de la Paste Baneasa colorate cu ingrediente naturale, cum ar fi sucul de rosii si spanacul.
Sunt gustoase, hranitoare, cu indice glicemic mic.
Cu Paste Baneasa am mai pregatit salate de-a lungul timpului, toate fiind indragite de cei care imi urmaresc postarile.
Daca vrei sa le incerci si tu iti las retetele mai jos:
- 1. salata de paste in stil mexican
- 2. salata de paste Caprese
- 3. salata de paste greceasca cu dressing de iaurt
- 4. salata italiana de paste cu pui
Pentru a pregati o salata de paste gustoase in primul rand trebuie sa fierbi corect pastele.
Iti recomand sa tii cont de timpul indicat pe amabalaj. Pastele se pun la fiert doar cand apa clocoteste.
Este indicat ca pentru fiecare 100 g paste sa folosesti 1 l apa si 1 lingurita sare.
Sarea se adauga cand da apa in clocot, apoi se adauga pastele. O poti pune si in apa rece dar trebuie sa amesteci pana se dizolva.
Pastele nu se clatesc dupa fierbere. Amidonul pe care il contin acestea ajuta sosurile sa se lipeasca bine de ele.
Iubesc aceasta salata italiana de paste pentru ca am pus in ea atat legume proaspete, cat si branzeturi si mezeluri ce ma duc cu gandul la vacantele in Italia.
Dressingul este probabil cel mai bun pe care l-am pregatit vreodata si merita incercat si cu alte tipuri de salate, legume pregatite la gratar.
Poti pregati aceasta reteta atat pentru pranz, cat si pentru cina.
O poti manca imediat, dar este buna si daca sta 30 minute la frigider. Sunt sigura ca bolul de salata va fi terminat la sfarsitul mesei, dar daca iti ramane poti manca si a doua zi, caci ramane la fel de gustoasa.
Daca vrei sa adaugi si alte legume cu siguranta poti pune castraveti proaspeti, broccoli fiert (sau crud), poti schimba mezelul cu carne la gratar (pui, porc, vita). Pestele nu merge in combinatie cu branzeturile alese.
Daca nu ai bile de mozzarela poti folosi mozzarella proaspata.
Acum iti las lista de ingrediente si modul de preparare atat in format video, cat si cu explicatii scrise pentru reteta de salata italiana de paste:
INGREDIENTE:
300 g Paste Baneasa tricolore din grau dur – tip penne
150 g rosii cherry
150 g bile de mozzarella
1 ceapa rosie medie
1 ardei gras rosu
60 g parmezan ras fin
50 g salam italian
120 g masline fara samburi
3 l apa
3 lingurite de sare
Pentru dressing:
100 ml ulei de masline
35 ml otet de vin alb
70 ml apa
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper proaspat macinat
1 lingurita varfuita oregano uscat
1 lingurita varfuita busuioc uscat
8-10 frunse busuioc proaspat
1 catel mare de usturoi sau 2 catei medii
Pentru servit:
parmezan ras
frunze de busuioc
PREPARARE:
Pentru inceput iti las modul de preparare in format video:
Iata si explicatiile scrise:
Pentru inceput mi-am pregatit legumele.
Am taiat rosiile cherry in sferturi. Daca aveti rosii mici le taiati in jumatate.
Ardeiul gras l-am feliat subtire, apoi feliile le-am taiat in bucati de marime potrivita.
Ceapa rosie am taiat-o julien, apoi salamul italian.
Am tocat si frunzele de busuioc.
In 3 l de apa fierbinte am adaugat 3 lingurite de sare.
Am pus pastele tricolore cand aceasta clocotea si le-am fiert conform instructiunilor de pe pachet.
In acest timp am pregatit dressingul. Intr-un borcan am turnat otetul, uleiul de masline, apa, apoi am adaugat oregano uscat, sare, piper, busuioc uscat, busuiocul verde tocat si usturoiul dat prin presa.
Am pus capacul si am scuturat foarte bine, in jur de 1 minut sau pana s-a format o emulsie.
Intre timp s-au fiert pastele, asa le-am scurs, le-am pus intr-un bol si am adaugat salamul, bile de mozzarella, masline fara samburi, ceapa si ardeiul.
Am amestecat putin, apoi am turnat dressingul pe care l-am mai amestecat putin inainte, rosiile si parmezanul.
Am amestecat usor pana s-a omogenizat compozitia. In acest moment salata este gata.
Poti sa mai adaugi in farfurie parmezan ras si frunze proaspete de busuioc.
O poti manca imediat, dar o poti lasa si in frigider 30 minute.
Abia astept sa imi spui ca ai facut-o si cat de mult ti-a placut!
Daca imi trimiti o poza pe adresa de email o voi publica.
Te astept in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase, unde poti posta ceea ce gatesti.
Ma gasesti si pe Instagram – daca apesi aici.