Paste cu salata caprese
Paste cu salata caprese

Paste cu salata caprese – o salata inspirata din bucataria italiana, este o salata perfecta pentru cina in serile calduroase de vara. Reteta se pregateste rapid si usor. Nu are nevoie de tehnici speciale pentru gatit.
Am folosit Paste Baneasa tip penne acompaniate de salata caprese cu mozzarella proaspata si masline pentru mai multa culoare. Frunzele de busuioc nu vor lipsi din salata noastra.
Gustul, textura, parfumul rosiilor proaspat culese nu se compara cu nimic.
De asta iubesc eu vara! Pentru ca aduna in fructe si legume toata caldura soarelui, pentru ca fiecare imbucatura spune o poveste despre gradina plina, despre albinele si fluturii ce zboara printre florile de rosii ce vor rodi apoi.
Busuiocul proaspat cules aduce cu el parfum ce persista pana la cateva ore in bucatarie.
In fiecare vara simt cum fiecare leguma are ceva special, ce isi va lasa amprenta in fiecare mancare, in fiecare salata. In fiecare zi imi spun asta este cea mai buna rosie. de parca acestea mi-ar citi gandurile. Nu le laud din diplomatie, chiar sunt incantata de tot ce am plantat. Si, cumva, as vrea sa transmit gustul prin ecran. As fi mult mai credibila, iar salata mea de paste nu ar parea ceva banal.
Stiu, nu este o reteta mega complicata. O poate pregati si fiul meu de 11 ani. Dar tocmai acesta este farmecul. Sa ii inspiram pe toti sa isi gateasca acasa mancarea. Este mai simplu, mai ieftin si mai bun.
In plus, nu ar fi pacat de rosiile alea bune de la mama sau bunica sa stea aruncate intr-un bol pe dulap? Spun pe dulap pentru ca rosiile nu se pastreaza in frigider!
Desi am publicat reteta in 22 iulie 2014 revin la aceasta dupa 4 ani si o readuc in atentia voastra cu un mic film de prezentare. Sper sa va placa si sa va inspire.
Mai multe retete de salate de paste gasiti in link-ul acesta :
INGREDIENTE:
180 g paste tip penne
130 g mozzarella fresca
130 g rosii cherry
100 g masline
2 linguri mici ulei masline
2 lingurite otet balsamic
2 lingurite pesto
sare
piper proaspat macinat
frunze de busuioc pentru decor
PREPARARE:
Iata varianta video a retetei:
Putem folosi atat mozzarella calup din care taiem cuburi, cat si bile. Pentru aceasta salata Pastele Baneasa sunt perfecte si se completeza minunat cu restul ingredientelor.
Fierbem pastele al-dente in apa cu sare. In acest timp pregatim rosiile, maslinele, taiem mozzarella cuburi (daca folosim bucata mare).
Cand pastele s-au fiert le scurgem le clatim cu apa rece, apoi le amestecam cu ulei, otet balsamic, pesto, sare, piper proaspat macinat, rosii, mozzarella si masline.
Amestecam pana se omogeniozeaza compozitia si impartim in farfurii. Decoram cu frunze de busuioc si gata, putem manca!
Pofta buna!
Ma gasesti si pe YouTube