Sangria cu vin alb – sangria alba – sangria blanco

26 august 2018Diva in Bucatarie

Sangria cu vin alb – sangria alba – sangria blanco. Sangria cu vin alb. Sangria cu vin alb, reteta de vara. Sangria cu vin alb reteta din Spania. Cum se face reteta de sangria cu vin alb.

Sangria cu vin alb. Sangria cu vin alb, reteta de vara. Sangria cu vin alb reteta din Spania. Cum se face reteta de sangria cu vin alb.

Sangria este o bautura de vara pe baza de vin si fructe cu origini spaniole si portugheze, cunoscuta inca din vremuri foarte vechi. O cunoastem in varianta cu vin rosu (sangria inseamna sangerare – de aici si vinul rosu folosit) , dar se poate pregati si cu vin alb.

Este alegerea perfecta pentru serile de vara, dar merge consumata si la incepul toamnei, cand termometrul se incapataneaza sa ramana la temperaturi ridicate.

Varianta originala a retetei era doar cu vin rosu si fructe taiate cubulate. In timp reteta a suferit transformari, devenind un fel de cocktail, ceea ce veti regasi si in reteta pe care v-o propun mai jos.

Sangria cu vin alb, cunoscuta sub denumirile de Sangria Blanco foloseste vin alb dar si o bautura carbogazosa: apa minerala sau cidru si se indulceste cu sirop sau sucuri. Fructele trebuie sa fie in general de vara. Exista chiar si o varianta cu vin spumant.

Sangria se serveste rece, asa ca avem nevoie de putina rabdare, sa lasam bautura in frigider pentru a se raci, dar mai ales pentru a imprumuta aromele fructelor folosite.

Sotul meu nu este bautor de vin rosu, asa ca aceasta reteta i se potriveste mai mult decat reteta clasica de sangria.

Luna trecuta am incercat aceasta reteta cu ananas proaspat. Nu am fost foarte incantata si este posibil ca acest lucru sa fie influentat de faptul ca ananasul nu era destul de copt, nu avea suficienta aroma si parfum.

Am incercat apoi cu mango si piersici albe si rezultatul a fost foarte placut. Vinul rece si aroma fructelor s-au completat atat de bine incat am refacut reteta si in week-end pentru prieteni. Si s-a baut toata carafa, pana la ultima picatura.

M-am gandit sa prezint reteta in format video. Daca va place va invit sa va abonati la canalul de YouTube Diva in Bucatarie. Asa veti fi la curent cu toate noutatile.

Acum va las sa descoperiti reteta.

Ingrediente sangria cu vin alb:
700 ml vin alb

50 ml vodka

50 ml sirop ananas

1 mango copt

2 piersici – bine coapte

100 g fructe de padure

Mai avem nevoie de :

cuburi de gheata

frunze de menta pentru decor

Cum se face reteta de sangria cu vin alb:

Modul de preparare pentru reteta de sangria cu vin alb il gasesti in acest video.

Sa aveti o vara frumoasa in continuare!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *