Naut crocant

23 octombrie 2023Diva in Bucatarie

Naut crocant. Naut crocant la cuptor. Reteta naut prajit in cuptor. Reteta de post/ vegana de naut crocant.

Naut crocant la cuptor

Reteta naut prajit in cuptor. Reteta de post/ vegana de naut crocant.

Daca ai nevoie de o gustare sanatoasa, simpla si usor de facut, atunci reteta de naut crocant este pentru tine.

Poate fi gata in jur de 20 de minute pana la 40 minute, in functie de puterea cuptorului.

Cu doar cateva ingrediente simple si ieftine obtii o gustare sanatoasa, hranitoare si satioasa.

Imi place nautul si il pregatesc in zeci de forme.

Gasesti pe site o multime de retete.

Iti las ca inspiratie cateva sugestii:

Acum cativa ani am pregatit reteta de naut crocant intr-un live pe facebook, impreuna cu prietena mea Cristina Pana. Poti sa vezi retetele daca apesi aici.

M-am gandit ca era pacat ca reteta de naut crocant sa nu aiba o postare dedicata.

Am pregatit maioneza din lichidul de la conserva de naut, asa ca era pacat ca nautul sa nu fie transformat in ceva bun.

L-am gatit sanatos, la cuptor, fara sa folosesc mult ulei.

Ingredientele de baza sunt naut, ulei de masline si sare.

Iti dau cateva motive pentru care vei iubi aceasta reteta:

  • 1. Este o reteta foarte simpla, foarte ieftina si usor de facut
  • 2. Este o gustare foarte sanatoasa
  • 3. Poti sa inlocuiesti pop cornul cu naut crocant
  • 4. Trebuie mancat in prima ora, apoi se va inmuia

Poti sa adaugi si alte ingrediente, in functie de gusturi: boia afumata, turmeric, iar dupa coacere piper  sau chilli.

Acest naut crocant este o alternativa excelenta la chipsuri sau diverse produse de rontait din comert.

Nu arunca lichidul din conserva de naut.

Poti sa faci o maioneza foarte rapida si extrem de gustoasa. Gasesti reteta de maioneza cu aquafaba aici. 

Acestea fiind spuse iti las lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de naut crocant:

Ingrediente naut crocant:

boabe de naut scurse dintr-o conserva

1 lingura generoasa ulei de masline

1/4 lingurita sare

1/4 lingurita piper proaspat macinat

1 lingurita pudra de chimion

1 crenguta de rozmarin

Optional:

1 lingurita pudra de chilli

1/2 lingurita boia afumata

1 lingurita cimbru uscat

1/2 lingurita pudra de usturoi

1/2 lingurita pudra de turmeric

pudra de curry

coaja rasa de lamaie

Cum se face reteta de naut crocant: 

Am preincalzit cuptorul la 200°C.

Pentru ca nautul sa iasa crocant in primul trebuie sa fie uscat.

Boabele scurse din conserva vor fi aranjate pe un prosop de bucatarie pentru ca acesta sa aboarba surplusul de lichid.

Le poti freca usor cu acesta si indepartezi in acest mod si coaja. Nu apasa, ca sa nu rupi/ zdrobesti boabele.

Am asezonat boabele de naut cu putina sare, 1/4 lingurita piper proaspat macinat, 1 lingurita pudra de chimion.

Pentru a nu le rupe am pus boabele intr-un castron, am turnat uleiul si am presarat sare, piper si pudra de chimion.

Am amestecat usor, astfel incat toate boabele sa fie acoperite de ulei si condimente.

Daca vrei sa folosesti si alte ingrediente pentru aroma te poti inspira din lista pe care am lasat-o mai sus.

Ai grija ca anumite condimente se pot arde sau pot deveni amare.

Din acest motiv prefer sa le adaug la final sau cu 5 minute inainte de a le scoate din cuptor (boia afumata, chili, pudra de curry).

Am aranjat boabele intr-o tava.

Boabele de naut trebuie sa fie intr-un singur strat, fara sa fie suprapuse, pentru ca dupa coacere sa ramana crocante.

Peste acestea am pus o creanga de rozmarin rupta in bucatele

Am copt boabele timp de 30 minute.

Dupa 15 minute am scos tava si am scuturat-o pentru ca boabele sa se intoarca pe partea cealalta.

Am verificat sa vad daca sunt crocante.

Este posibil sa fie gata daca cuptorul tau are putere mare, dar la mine au avut nevoie de inca 5 minute.

Am oprit cuptorul, am intredeschis usa si le-am lasat inca 15 minute.

Au iesit exact cum trebuie! Crocante si foarte gustoase!

Servire naut crocant: 

Spre deosebire de nautul prajit, cel crocant pregatit in cuptor trebuie consumat imediat pentru a profita la maxim de textura crocanta.

Daca nu il consumi simplu il poti adauga intr-o salata sau cu cartofi dulci copti, folosindu-l ca umplutura pentru acestia.

Daca nu tii post poti sa il pui si in salata greceasca sau salata Caesar sau ca topping pentru labneh, hummus, etc.

Servire naut crocant:

Cel mai bine este sa il mananci cand il scoti din cuptor.

Peste cateva ore nu va mai fi la fel de crocant.

Ma poti urmari si pe  INSTAGRAM.

Pagina de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *