Salata de ton cu naut

25 octombrie 2023Diva in Bucatarie

Salata de ton cu naut

salata de ton cu naut reteta diva in bucatarie A

Salata de ton cu naut

Salata de ton cu naut o este gustoasa si sanatoasa, perfecta pentru cei care isi doresc retete de dieta pentru cina. Mi se pare o idee salvatoare cand nu am timp de stat in bucatarie.

De multe ori apelez la aceasta reteta vara, cand nu vreau sa pornesc aragazul sau cuptorul.

Este o idee buna si dupa sarbatori sau cand intru la dieta pentru a da jos cateva kilograme.

Nautul nu contine gluten, nu are colesterol, dar ofera grasimi sanatoase.

Este bogat in fibre si proteine ce ajuta digestia si asigura senzatia de satietate.

Mai multe retete cu naut conservat gasesti in aceasta postare.

Iti las cateva motive ce te vor face sa indragesti aceasta reteta:

  • 1. Se face foarte usor si extrem de rapid caci folosesti ton si naut din conserva.
  • 2. Nautul este o sursa buna de proteine si fibre, ideale organismului.
  • 3. Salata este satioasa, asa ca o poti manca atat la pranz, cat si la cina.
  • 4. Nu are maioneza.
  • 5. Este indicata si pentru cei aflati la dieta.

Daca iubesti salatele cu ton iti las ca inspiratie si alte retete:

Poti pregati salata si la birou. Iti pregatesti de acasa dressingul si il lasi in borcan.

Il scuturi bine inainte sa il pui in salata.

Acestea fiind spuse iti las mai lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de salata de ton cu naut:

Ingrediente:

160 g ton in suc propriu sau in ulei de masline – bucati intregi

1 conserva naut (aprox. 200g boabe naut)

80-100 g rosii cherry

1 ceapa rosie mica

1/2 legatura patrunjel

sare dupa gust

1/8 lingurita piper proaspat macinat

1-2 lingurite suc de lamaie

2 linguri ulei de masline

Mod de preparare:

Pregatire ingrediente

In primul rand am scurs nautul si tonul din conserva.

Am taiat rosiile cherry in jumatate (sau in sferturi daca sunt prea mari).

Ceapa rosie sectionata in jumatate pe lungime a fost feliata julien.

Pentru ca totul sa mearga rapid am scurs o jumatate de lamaie si am tocat patrunjelul.

Montare salata

Am pus intr-un bol nautul, ceapa, rosiile, patrunjelul si tonul.

Am asezonat cu sare si piper.

Daca ai in frigider o felie de ardei gras sau un castravete cornison le poti adauga.

Le tai cuburi sau rondele de marime medie, potrivita pentru a fi mancate.

Poti sa pui si frunze de rucola sau baby spanac.

Adaugare dressing

Pentru a pregati dressingul mi-am masurat cantitatile de ulei si suc de lamaie.

Le-am turnat intr-un borcanel foarte mic.

Am pus capacul si l-am scuturat pana cand compozitia a devenit o emulsie.

Am turnat-o peste salata si amestecat pana cand salata s-a omogenizat.

La final am gustat pentru a regla gustul de sare, piper sau lamaie.

Era perfecta!

Servire:

Am mancat salata imediat cu mare pofta.

Este satioasa si gustoasa.

Persoanele aflate la dieta nu au nevoie de paine.

Daca nu ai restrictii alimentare o poti manca cu paine prajita sau biscuiti sarati.

Eu am mancat-o cu pitta greceasca.

O poti lasa in frigider, intr-o cutie inchisa etans, cateva ore.

Va fi gustoasa si dupa 24 h, daca adaugi ceapa doar inainte sa o mananci.

Ma poti urmari si pe  INSTAGRAM.

Pagina de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Sa ai pofta!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *