fbpx

RETETE RECENTE

SALATA MEXICANA DE TON CU AVOCADO

November 25, 2020 | CATEGORIA

Am ales sa pregatesc aceasta salata mexicana de ton cu avocado pentru un mic dejun satios, gustos si sanatos. Este o reteta simpla, rapida si foarte usor de pregatit.

Poate fi si o idee de aperitiv elegant sau gustare rece, puteti lua salata intr-un borcan pentru pachetel la birou.

Avocado este unul din cele mai sanatoase fructe, consumul acestuia aducand foarte multe beneficii pentru organism. Este bogat in proteine, grasimi sanatoase, minerale si vitamine, acid folic, luteina si antioxidanti.  Acesta poate fi integrat usor in diverse retete, cel mai adesea in salate sau sosuri sau creme.

 

 

Vedeta acestei salate este insa tonul din conservele de peste John West pe care le-am primit de la Nordic Food pentru a le testa.

Le puteti cumpara si voi on line de pe site-ul https://online.nordicshops.ro/johnwest/ cu discount de 25%, pentru orice produs, o singura data/client, in perioada 15 noiembrie- 31 decembrie 2020, folosind codul JohnWest25.

Mai mult, puteti sa va inscrieti in campania nationala cu super premii “Porneste in Aventura premiilor cu John West” ce se desfasoara in perioada 15 nov.-10 ian. 2021  daca apasati aici: https://online.nordicshops.ro/johnwest/

Brandul de conserve de peste John West este unul din cei mai mari producatori din lume. Sunt cunoscuti pentru conservele delicioase de ton, somon, macrou, sardine, hering si fructe de mare.

Mi-a placut preocuparea companiei pentru gustul si calitatea produselor, realizate dupa retete sanatoase, dar si politica companiei legata de standardele de pescuit sustenabil (compania eset certificata “Dolphin Safe”si se poate urmari susrsa materiei prime).

#JohnWest este lider pe pietele de conserve de peste din Marea Britanie, Irlanda si Olanda.

In premiera mondiala John West a lansat in 2009 NO Drain Tuna (tonul scurs), in care gasiti ton suculent, dar care nu lasa murdarie in urma, infuziile de ton JohnWest suculent si delicat cu condimente atent selectionate si ulei de masline, dar si o combinatie de arome si peste No Drain (scurs) ambalate intr-o cutie noua cu capac ce poat efi inchisa din nou dupa deschidere.

Revenind la salata mexicana de ton cu avocado as vrea sa va spun ca am mai folosit boabe de fasole neagra, boabe de porumb si pulpa de la cateva rosii cherry. Pentru un plus de gust am asezonat cu oregano uscat, chimion, cateva frunze de chives (puteti insa alege ceapa verde sau ceapa rosie) si fulgi de ardei iute.

Am obtinut o reteta rapida, hranitoare si savuroasa, pe care o voi reface si vara, cand nu vreau sa pornesc aragazul, dar si in perioadele in care postul permite “dezlegare la peste”.

Si, pentru ca salata mexicana de ton cu avocado sa arate frumos am ales sa o pun in cojile de avocado.

Daca v-am facut pofta de o reteta buna si delicioasa de salata de ton va invit sa o pregatiti si voi.

Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru salata mexicana de ton cu avocado prezentat pas cu pas:

 

INGREDIENTE:

(pentru 2 persoane)

1 conserva ton bucati in ulei de florea soarelui -145 g sau in

1 buc avocado mare copt

100 g boabe de fasole neagra fiarta

50 g boabe de porumb fierte

3 rosii cherry

4 fire de chives sau 2 frunze ceapa verde sau 1/4 ceapa rosie mica

suc de lamaie

1/2 lingurita oregano uscat

1/4 lingurita chimion

1/4 lingurita fulgi de ardei iute

sare

piper proaspat macinat

cateva crengute coriandru sau patrunjel verde

PREPARARE:

Am scurs boabele de fasole neagra si cele de porumb si le-am pus intr-un castron. Am taiat rosiile si le-am tocat cuburi, indepartand pulpa acestora.

Am taiat avocado in jumatate pe lungime, am scos samburele cu un cutit, apoi cu acelasi cutit am taiat miezul in cuburi de marime medie spre mica. Am scos cuburile de avocado si le-am pus in bol. Am turnat suc de lamaie peste avocado pentru a intampina oxidarea acestuia.

Am asezonat cu sare, piper proaspat macinat, oregano, chimion si fulgi de ardei iute, apoi am adaugat cele patru fire de chives si patrunjelul tocate marunt, apoi am amestecat compozitia. Daca va place coriandru il puteti folosi pe acesta in locul patrunjelului.

Am adaugat tonul si putin din uleiul din conserva.

Am amestecat pana s-a omogenizat compozitia, apoi am umplut cojile de avocado.

Tare buna a fost salata mexicana de ton cu avocado!

Sper ca o veti incerca si voi.

 

 

 

Comentarii

  • otilia

    vai, cat de bun trebuie sa fie! 😋 sunt mare fan avocado si cred ca e o combinatie delicioasa! felicitari, diva inspirata! 👏👏👏

  • Turica Crăița Mihaela

    Prea multă teorie și reclame pentru o simplă rețetă. Aștept de la o bucătăreasă rețete noi și atât !

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *