Parjoale moldovenesti in cosulete de cartofi

24 noiembrie 2020Diva in Bucatarie

Parjoale moldovenesti in cosulete de cartofi

Parjoale moldovenesti in cosulete de cartofi

Parjoale Moldovenesti in cosulete de cartofi este o reteta simpla, usoara si gustoasa.

Prezentarea este frumoasa si apetisanta, iar rezultatul final este foarte gustos.

Cosuletele sunt realizate din piure de cartofi cu galbenusuri de oua si cascaval sunt delicioase si usor de pregatit.

Parjoalele Moldovenesti au fost tavalite prin pesmet si prajite foarte putin in ulei, cat sa prinda putina putina culoare pe ambele parti, apoi au fost finisate in cuptor.

Au iesit pufoase, gustoase, suculente, fara sa se usuce.

parjoale moldovenesti in cuiburi de cartofi o

Pentru a realiza cosuletele de cartofi am folosit aceeasi tehnica pe care ati vazut-o probabil la cartofii duchess.

Pentru plating am folosit 250 ml suc de rosii gros pe care l-am pus intr-o tigaie peste 50 ml ulei incins, am adaugat 1 lingurita varfuita de zahar, sare, piper, putin cimbru si fulgi de ardei iute.

Oricat de mult as vrea sa va povestesc cat de buna este combinatia parjoale-cartofi-sos picant nu cred ca as reusi, asa ca sper ca veti incerca reteta si veti descoperi placerea bunului gust intr-o reteta atat de simpla.

Am folosit Parjoale Moldovenesti Moldova In Bucate, produse semipreparate proaspete, refrigerate, pe care le puteti gasi in acest moment in retetele de hypermarketuri Carrefour si Cora din toata tara, dar si in retetaua proprie de magazine din zona Moldovei.

Intiativa companiei Vascar care detine brandul Moldova in Bucate mi se pare o idee foarte buna pentru persoanele care nu au timp sa stea mul ttimp in bucatarie sau pentru cele care sunt la primele experiente in bucatarie. Cu ajutorul lor reteta iese perfect, fara a avea grija ca nu stii ce carne trebuie sa folosesti sau ce condimente trebuie sa adaugi.

Noua linie de semipreparate Moldova In Bucate include in prezent cinci produse: Chiftelute din carne de porc,Perisoare din carne de porc, Parjoale Moldovenesti, Mici Taranesti, Carne tocata de porc din vita.

Acestea sunt pregatite cu carne cu origine controlata si beneficiaza de tehnologie de productie inovatoare ce garanteaza calitati nutritive superioare si un gust delicios.

Sunt sigura ca atunci cand veti descoperi ca produsele semipreparate Moldova In Bucate contin ingrediente naturale, fara aditivi, conservanti si E-uri veti fi incantati de faptul ca ati facut aceasta alegere.

Traim in secolul vitezei si trebuie sa recunoastem ca de multe ori alegem din magazine produse ce ne usureaza munca, iar timpul economisit poate fi dedicat celor dragi sau chiar pentru propriul rasfat.

Daca vreti sa pregatiti Parjoalele Moldovenesti de la zero, atunci incercati aceasta reteta. 

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru Parjoale Moldovenesti in cosulete de cartofi, iar la final veti descoperi reteta si in varianta video.

INGREDIENTE:

(pentru 4 persoane )

315 g parjoale moldovenesti Moldova In Bucate – 9 buc

50 g pesmet

100 ml ulei pentru prajit

900 g cartofi

70 g unt

3 galbenusuri

100 g cascaval sau mozzarella rase

1 lingurita sare

1 varf cutit piper

1 varf cutit pudra de nucsoara

Pentru servit:

sos de rosii picant

patrunjel verde

PREPARARE:

Am curatat cartofii, i-am spalata si i-am taiat cuburi, apoi i-am pus la fiert in apa rece cu sare.

Cand s-au fiert i-am scurs si i-am pasat, apoi i-am amestecat cu unt, am condimentat cu sare, piper, nucsoara, am adaugat galbenusurile batute in prealabil, apoi am incorporat cascavalul ras.

Am tavalit parjoalele prin pesmet si le-am calit foarte putin in ulei incins

Am format cosulete de cartofi cu 2 linguri umezite cu apa si am pus in mijlocul fiecaruia cate o parjoala moldoveneasca.

Am copt 20 minute in cuptorul preincalzit la 200°C.

Ca sa va fie mai usor sa vedeti cum am facut va invit sa urmariti reteta in format video.

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *