Cartofi duchess
Cartofi duchess. Ii pasam ca pentru un piure, apoi ii punem intr-un posh si realizam mici rozete in tava tapetata cu hartie de copt.

Cartofi duchess sunt acea garnitura eleganta pe care o putem servi langa friptura pentru a ne impresiona musafirii ( garantat nici soacra nu mai are nimic de comentat –  nu-i ramane decat sa ne laude 😉 ).
INGREDIENTE:
500 gcartofi
2 linguri unt
2 galbenusuri de ou
1 varf de cutit nucsoara,
 sare
piper
PREPARARE:
Spalam cartofii, ii curatam de coaja si fierbem in apa cu sare. Cand s-au fiert ii scurgem de apa, ii lasam sa se raceasca putin, apoi ii amestecam cu galbenusuri, unt, sare, piper si nucsoara.
Ii pasam ca pentru un piure, apoi ii punem intr-un posh si realizam mici rozete in tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem rozetele de cartofi in jur de 12-15 minute in cuptorul preincalzit la 200°C (pana devin aurii).
Le servim imediat.
Sa aveti pofta!
Ce fain, o sa ii incerc si eu!
Arata foarte bine, e fin si cremos si frumos colorat 🙂
Buna! Daca nu am nucsoara si vreau ca sa-i servesc ca garnitura pt o ceafa de porc la cuptoe,cu ce o pot inlocui? Ms si felicitari pt tot! :* ai multe retete ieftine si gustoase 😀
Daca nu ai, nu pui nimic altceva! Multumesc pentru aprecieri!
Buna,
Retele tale sunt absolut superbe. Luna acesta si luna trecuta am avut ziua fiicei mele de 2 anisori si a sotului meu, am facut un meniu cu retele de la tine, a iesit totul super si chiar am fost foarte apreciata pentru reusita.
Au fost foarte gustoase si modul de prezentare a fost pe masura. Felicitari pentru site si retete, un MARE BRAVOOOOO! Iti multumesc, cu drag Alina
Mi-ai facut ziua frumoasa! Eu iti multumesc!
Buna seara! Pot face acesti cartofi de seara si dimineata sa ii bag la cuptor?
Buna seara! Eu nu as face asta. Este important sa fie proaspat fierti, gustul si textura nu vor fi nici pe departe ceea ce trebuie daca avem cartofii pregatiti cu multe ore inainte.