Cartofi duchess

27 mai 2014Diva in Bucatarie

Cartofi duchess. Ii pasam ca pentru un piure, apoi ii punem intr-un posh si realizam mici rozete in tava tapetata cu hartie de copt.

cartofi-duchess-b

Cartofi duchess sunt acea garnitura eleganta pe care o putem servi langa friptura pentru a ne impresiona musafirii ( garantat nici soacra nu mai are nimic de comentat –  nu-i ramane decat sa ne laude 😉 ).

INGREDIENTE:

500 gcartofi

2 linguri unt

2 galbenusuri de ou

1 varf de cutit nucsoara,

 sare

piper

PREPARARE:

Spalam cartofii, ii curatam de coaja si fierbem in apa cu sare. Cand s-au fiert ii scurgem de apa, ii lasam sa se raceasca putin, apoi ii amestecam cu galbenusuri, unt, sare, piper si nucsoara.

CARTOFI-DUCHESS-1

Ii pasam ca pentru un piure, apoi ii punem intr-un posh si realizam mici rozete in tava tapetata cu hartie de copt.

CARTOFI-DUCHESS-2

Coacem rozetele de cartofi in jur de 12-15 minute in cuptorul preincalzit la 200°C (pana devin aurii).

Le servim imediat.

CARTOFI-DUCHESS-0

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Buna! Daca nu am nucsoara si vreau ca sa-i servesc ca garnitura pt o ceafa de porc la cuptoe,cu ce o pot inlocui? Ms si felicitari pt tot! :* ai multe retete ieftine si gustoase 😀

  2. Buna,
    Retele tale sunt absolut superbe. Luna acesta si luna trecuta am avut ziua fiicei mele de 2 anisori si a sotului meu, am facut un meniu cu retele de la tine, a iesit totul super si chiar am fost foarte apreciata pentru reusita.
    Au fost foarte gustoase si modul de prezentare a fost pe masura. Felicitari pentru site si retete, un MARE BRAVOOOOO! Iti multumesc, cu drag Alina

Dă-i un răspuns lui NarcisaAnulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *