Supa de pui cu taitei cuiburi
Supa de pui cu taitei cuiburi
Supa de pui cu taitei cuiburi, o reteta traditionala plina de savoare.
Supa de pui cu taitei cuiburi este un preparat clasic, traditional, perfect pentru pranz.
Cu gust foarte bun si aspect apetisant, aceasta supa este preferata intregii familii.
Din carnea fiarta si o parte din supa clara se pot face multe alte retete.
Beneficiile supei de pui cu taitei cuiburi:
- Sanatate si Nutritie: Supa de pui este cunoscuta pentru proprietatile sale nutritive, fiind bogata in proteine si vitamine esentiale.
- Confort: Aceasta supa este perfecta pentru pranz sau cina, in orice anotimp.
- Versatilitate: Poti adauga diverse legume (ardei gras, apio) si condimente (1/2 lingurita seminte de chimen, un catel de usturoi) pentru a personaliza reteta dupa gusturile tale.
Sfaturi si trucuri pentru o supa de pui cu taitei cuiburi perfecta:
- Pui de Calitate: Foloseste pui de calitate pentru un gust bun.
- Legume Proaspete: Alege legume proaspete pentru a obtine o supa cu o aroma naturala, intensa.
- Taitei Cuiburi: Opteaza pentru taitei cuiburi de buna calitate pentru a asigura o textura placuta in supa.
Eu am folosit taitei cuiburi de la Paste Baneasa. Sunt obtinuti din grau de calitate si au consistenta perfecta.
Reteta de supa de pui cu taitei cuiburi mi-a fost inspirata de campania Baneasa pentru lansarea filmului „Intors pe Dos 2”, cea mai noua productie Disney si Pixar.
Cumpara cel putin 2 produse participante in promotie, scaneaza codul QR de pe ambalaj si inscrie bonul fiscal pe pagina concursului.
Sarbatoreste lansarea filmului „Intors pe Dos 2”, cea mai noua productie Disney si Pixar si poti castiga super premii!
Daca vrei sa faci si alte retete de supa iti las cateva sugestii:
Reteta de supa de pui cu taitei cuiburi combina gustul bun al puiului gatit lent cu taiteii cuiburi, oferind un gust bogat si aromat care iti va aminti de mesele copilariei.
Incearca aceasta supa si bucura-te de un un preparat sanatos si savuros.
Pentru inceput poti urmari reteta in format video. Mai jos gasesti explicatiile scrise cu poze.
Ingrediente
Instrucțiuni
- Pregatirea puiului
- Pentru inceput am transat puiul curatat in prealabil de resturi de fulgi si tuleie. L-am pus intr-o oala de 9 l si am turnat 5 l de apa. Fierbere carne de pui
- Am adaugat boabele de piper si frunzele de dafin, apoi am pus la fiert la foc mare. Am lasat pana a inceput sa dea in clocot si a inceput sa faca spuma si am dat focul la mic, atat cat sa fiarba fara sa faca bulbuci. In acest mod supa ramane clara. Cu o lingura sau o spumiera, se ia spuma formata la suprafata pana nu se mai formeaza. Pregatire legume
- Am lasat carnea sa fiarba in jur de 30-40 minute, timp in care am curatat si spalat legumele. Fierberea si strecurarea supei
- Dupa acest interval am adaugat sarea, am pus legumele si am lasat sa fiarba la foc mic pana cand atat carnea, cat si legumele s-au gatit. Am avut nevoie de 45 minute. Cand supa a fost gata am luat-o de pe foc si am scos legumele si carnea intr-un vas. Le voi separa apoi pentru a pregati pilaf si o salata. Am strecurat si supa cu ajutorul unei site dese. Au ramas putin peste 3 l de supa. Adaugarea Taiteilor Cuiburi
- Am pastrat 1 l de supa pentru a-l pregati cu taitei cuiburi de la Baneasa. Cand supa a dat in clocot am rupt putin cuiburile de taiteti si le-am pus la fiert. Le-am lasat sa fiarba 4 minute, apoi am oprit focul. Servire supa de pui cu taitei cuiburi
- Am impartit supa cu taitei in farfurii, am adaugat felii de morcov fiert si patrunjel tocat pentru decor si gust. A iesit atat de gustoasa ca am mancat doua portii!
Notă
Daca folosesti pui de tara (crescut in curte) timpul de fierbere poate creste cu 30 minute. Nu amesteca taiteii in timp ce fierb pentru ca amidonul din paste poate tulbura supa.
Poti pastra supa clara in congelator pana la trei luni. Iti recomand sa o pui in sticle de plastic de 500 ml, ca sa o poti folosi si pentru alte preparate: pilaf, tocanita sau mancare cu sos, curry, etc. Lasi sticla sa se dezghete lent in frigider peste noapte sau cateva ore la temperatura camerei.