Gem de capsuni cu vanilie
Gem de capsuni cu vanilie
Reteta de gem de capsuni cu vanilie parfumat si delicios, cu care nu dai gres niciodata!
Acest gem de capsuni cu vanilie este perfect prin simplitatatea si explozia de arome pe care le contine.
Iti las cateva sfaturi pentru ca reteta de gem de capsuni cu vanilie sa iasa perfect:
- Spala fructele foarte bine sub jet de apa, indepartezi coditele si partile lovite.
- Alege pastai de vanilie pe care le poti simti umflate prin ambalaj.
- Sterilizeaza borcanele inainte sa te apuci de pregatit gemul.
- Le poti spala cu apa fierbinte si detergent, apoi le lasi in cuptor 15 minute la 100°C.
- Poti sa fierbi borcanele si capacele dar nu vrei sa le pui in cuptor.
- Foloseste suc de lamaie pentru a se pastra culoarea frumoasa.
- Pastreaza gemul in loc intunecat si racoros.
Reteta de gem de capsuni cu vanilie o sa te cucereasca prin gust si aroma.
Daca esti incepator in ale gatitului si te temi ca acesta nu se leaga, iti voi arata cum obtii in mai putin de 15 minute un gem de casa delicios.
Acesta va fi gros, perfect de intins pe paine cu unt, dar si pentru clatite sau alte deserturi.
Secretul sta in zaharul gelifiant 2:1 de la Margaritar.
Asta inseamna ca folosesti doua parti de fructe si una de zahar.
Este special conceput pentru gemuri mai usoare, mai putin dulci, pentru ca se folosesc doar 500 g de zahar la 1 kg de fructe.
Cu reteta de gem de capsuni cu vanilie poti pregati o multime de deserturi:
Poti sa il folosesti si pentru a umple clatite, cu french toast, pancakes, papanasi sau doar cu paine cu unt.
Pentru inceput iti las reteta de gem de capsuni cu vanilie in format video.
Mai jos gasesti explicatiile scrise pas cu pas.
Ingrediente
Instrucțiuni
- Pentru inceput am curatat capsunile, apoi le-am spalat. Le-am taiat in jumatate, apoi in cuburi mici. Poti sa pasezi frunctele, dar este mai placut sa gasesti bucati mari de fruct in gem.
- Pentru aroma am folosit semintele de la o pastaie de vanilie. Foloseste o pastaie mai groasa cu aspect lucios. Aceasta este echivalentul a 3 lingurite de extract de vanilie. Am pus semintele peste capsuni si am amestecat, apoi am mutat fructele intr-o oala. Peste fructe voi pune sucul de la jumatate de lamaie mare.
- Am spalat borcanele, le-am uscat apoi le-am sterilizat.
- Am folosit zahar gelifiant 2:1 Diamanat. in proprtia indicata: la doua parti de fructe o parte de zahar. L-am pus peste fructe si am amestecat . Am dat drumul la foc si am amestecat din cand in cand pentru a fi sigura ca nu se lipeste. Din momentul in care a dat in clocot am lasat sa fiarba fix 3 minute, amestecand destul de des.
- Am scos spuma formata in acest timp. Am oprit focul si am turnat gemul obtinut in borcanele fierbinti. Am pus capacele, le-am infiletat, apoi am rasturnat borcanele pentru maxim 30 minute. Dupa acest interval le-am pus in pozitia normala. Cand gemul se raceste borcanele se patreaza in camara racoroasa.
Notă
Daca preferi un gem mai fin poti pasa fructele. Dupa ce deschizi borcanul il poti pastra in frigider.